Okullar ne zaman açılacak sorusu Eylül ayının ortalalarına yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soru olarak dikkat çekiyor. Yaz tatilinin tadının çıkartan öğrenciler yaz tatilinin ne zaman biteceğini merak ederken okullar ne zaman açılacak sorusuna da yanıt aramaya başladı.
Bugün itibari ile okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri diğer öğrencilere göre daha erken yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Öğrencilerin okullarına uyumunu kolaylaştırmayı amaçlayan bu uygulama sonrasında diğer sınıflarda okuyan öğrenciler de okulların açılma tarihi hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca yaz tatilinin ne zaman biteceği de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? İşte o detaylar
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim dönemine ilişkin takviminde okulların açılma tarih bilgisini paylaştı. Yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak?
İşte 2018-2019 eğitim öğretim yılına ilişkin o detaylar...
Üç aylık yaz tatili 16 Eylül 2018 Pazar günü bitecek.
Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek.
Yarı yıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak.
İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.
2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.
Yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri için okula uyum haftası başladı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan okula uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana sürüyor.
Bu kapsamda okula uyum haftasında "çocuk-aile-öğretmen tanışma", "okul ve eğitim ortamını tanıma", "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenlenecek.
Bugün başlayan uyum haftası, 14 Eylül Cuma sona erecek.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da Twitter hesabı üzerinden, kendi 100 günlük hedeflerini duyurdu. MEB'in hedefleri arasında her okula 1 polis memuru, tam gün eğitim gören öğrenci oranının yüzde 68'den yüzde 71'e çıkarılması gibi maddeler bulunuyor. İşte, o maddeler...
- Eğitimin içeriği konusunda hassasiyetle durulacak.
- Tüm okullarda tam gün eğitim gören öğrenci oranı yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltilecek.
- 700 eğitim kurumu daha Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegre edilecek.
- Güvenlik önceliği olan 30 bin okuldan başlayarak, her okula en az 1 polis memuru görevlendirilecek.
- Öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılacak.
- Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçilecek.
- Yabancı dil eğitimini etkin şekilde verebilmek için, hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik yeni yöntemler devreye alınacak.
- Okul öncesi eğitiminden üniversiteye kadar her aşamada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kurulacak.
- Her okulun kendi şartları içinde geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirlenecek, destekler buna göre sağlanacak.
- Bakanlığın yapısını, mevzuatını ve insan kaynağını yeniden yapılandırmak için büyük bir veri sistemi oluşturulacak.
- Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle işbirliği güçlendirilecek.
- Ölçme ve değerlendirme sistemini uluslararası sıralamalarda yükseltmek için gereken adımlar atılacak.