Diyanet'in 2020 dini günler takvimine göre Miraç Kandili tarihi belli oldu. İslam'da Hz. Peygamber (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi mucizesi olarak bilinen kandil gecesinde bol bol ibadet edilir, eller semaya yükselir. Dini günleri önemseyen vatandaşlar "Miraç Kandili ne zaman?" diye soruyor. İslam aleminin hep birlikte coşkuyla karşılayacağı, işlenen sevapların katlanacağı Miraç Kandili için geri sayım başladı. Peki 2020 Miraç Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? İşte Diyanet 2020 Miraç Kandili tarihi ve dini günler takvimi
Kandil günleri ibadetlerle geçirmek isteyen vatandaşlar 'Miraç Kandili ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor. Haberimizde, 2020 Miraç Kandili tarihi ve diyanet kandil günleri takvimi yer alıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2020 dini günler takvimine göre; Receb ayının 26. günü idrak edilen Miraç Kandili, bu yıl 21 Mart Cumartesi gecesi idrak edilecek.
Miraç Kandili'nin ismini veren Miraç, Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını dile getirir. İslam'da Hz. Peygamber (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi mucizesidir. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Hz. Peygamber (s.a.s) Mescidül Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında isra adını alır. İkinci aşamayı ise Hz. Peygamber (s.a.s)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.
Miraç, Mekke döneminde risaletin zor zamanlarında Sevgili Peygamberimizin, bir gece Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.
Miraç Gecesi Kur'an-ı Kerimde; " Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa'ya götüren Allah'ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." şeklinde beyan edilmektedir.