Huriye bebeğin yaşam mücadelesi, o daha dünyaya gelmeden başladı. Doktorları çok az yaşama şansı verirken, aile, bebekleri benzer kalp hastalığı ile doğan bir aileyle irtibat kurdu. Onların çocuğunu iyileştiren doktor, üstelik de dondurarak yaptığı ameliyatla bebeği hayata bağladı. Huriye henüz anne karnında 20 haftalıkken doktorlar, kalp atışlarındaki garipliği fark etti. Çoğu annebaba adayı bu durumda gebeliği sonlandırıyordu. Aileye iki seçenek sunuldu: Ya kalp nakli yapılacak ancak minik bedeni bu ağır operasyonu kaldıramayacağı için bebek yaşamını yitirecekti. Ya da yaşama şansı çok düşük olmasına rağmen, önce ağır bir kalp ameliyatı geçirecek, sonra da zaman içinde daha küçük operasyonlarla tedavi süreci tamamlanacaktı.
TEK TEK ARADILAR
Aile her şeye rağmen küçük kızlarını dünyaya getirme kararı aldı. Ne olursa olsun savaşacaklardı. Ve Huriye Bebek 4 ay kadar sonra dünyaya gelir gelmez yoğun bakıma alındı. Kalbinin sol tarafı hiç çalışmıyordu. Hacettepe Tıp Fakültesi'nde kuvöze alınıp bakımı sürdürülürken aileye durumun ne kadar kritik olduğu anlatıldı. Hasta kalbinin gücü o minicik bedenine bile yetmediği için vücudunun alt kısmı mosmordu ve yoğun bakımda bile en fazla bir hafta dayanabilirdi. Aile için zamana karşı yarış, işte o noktada başladı. Babası Selçuk Yılmaz internetten, benzer sorunlarla dünyaya gelmiş bebekleri araştırdı. Sakarya'da şu anda 3.5 yaşında olan minik bir bebek vardı. O aileyle bağlantıya geçmeye çalıştılar. 118'den telefonlarını araştırdılar ancak karşılarına kabarık bir liste çıktı. Anne Asuman Yılmaz ve baba Selcuk Yılmaz, sabırla tek tek bütün listedeki tüm telefon numaralarını aradı ve en sonunda, aradıkları aileye ulaşmayı başardılar.
HELİKOPTER GÖTÜRDÜ
Ailenin şu anda 3.5 yaşında olan bebeğini, İstanbul'da, Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal ameliyat etmiş ve sağlığına kavuşturmuştu. Yılmaz çifti doktorun telefon numarasını aldı ve hemen kendisiyle temas kurdu. Prof. Bilal de bebeğin bulgularına baktıktan sonra aileye ameliyat edebileceğini söyledi. Ancak minik kızın durumu giderek kötüleşiyordu ve Ankara ile İstanbul arasındaki yolculuğu kaldıramayabilirdi. Sağlık Bakanlığı arandı... Ambulans helikopter hazırlandı. Hacettepe Tıp Fakültesi'nden kuvöz içinde alınan bebek Beylikdüzü Medicana Hastanesi'ne getirildi ve vakit yitirmeden ameliyata alındı. Üstelik de minik bedeninin zarar görmemesi için dondurularak yapıldı operasyon. Ve dünyanın en zorlu operasyonlarından birini geçirdikten sadece 36 saat sonra solunum cihazından ayrıldı Huriye bebek... Şimdi ise dokuz günlük ve artık anne sütü içiyor.