Keşkek tarifi ve püf noktaları TV8 seyircileri tarafından sıklıkla soruluyor. Bu akşam düelloda en güzel keşkek nasıl yapılır sorusunun cevabını yarışmacılar verecek. 23 Ağustos 2022 Masterchef ilk takım yarışmasında en iyi keşkek tarifi ile takımlar galip gelmek istiyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek malzemeleri ve diğer detaylar!
MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
500 gram kemikli kuzu eti
Yeteri kadar su, tuz
Üzeri için: 3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
AŞURELİK buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün.
Geniş bir tencerenin dibine kemikli kuzu etini yerleştirin ve üzerine buğdayı boşaltın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte buğday ezilecek kıvama gelene kadar (arada bir karıştırıp, suyu azalmışsa sıcak su ekleyin) pişirin.
Kemikli eti buğdayın içinden alın ve kemiklerinden ayırın.
Buğdayı tahta bir kaşıkla macun kıvamına gelene kadar iyice ezin ve tuzunu ayarladıktan sonra servis tabağına yayıp ortasını açın.
Kemiklerinden ayırdığınız eti yerleştirin. Üzeri için tereyağını eritin ve salçayı birkaç kez çevirin.
Karabiber ve pulbiber ekledikten sonra keşkeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.