Türkiye'nin zengin mutfak geleneği, farklı bölgelerin özgün tatlarını sunarken her biri kendi benzersiz lezzetlerini taşıyor. Marmara Bölgesi mutfağı, denizden karaya, tatlıdan tuzluya uzanırken bu bölge, yemeklerindeki çeşitlilikle dikkat çekiyor. Her bir yemeği, ağızlarda lezzetli ve unutulmaz bir deneyim yaşatırken, bu çeşitli yemeklerin isimleri oldukça merak ediliyor. Marmara Bölgesi yemekleri isimleri, Marmara Bölgesi mutfağı yemekleri nelerdir konuları gastronominin de önemli bir parçasını oluşturuyor.
Marmara Bölgesi, mutfağıyla oldukça zengin bölgelerden biridir. Akla gelen ilk yemeklerden biri, İskender kebabıdır. Bursa'yla özleşen bu yemek, yalnızca Marmara'da değil her bölgede sıklıkla tüketilir. Bunun yanı sıra, İnegöl köftesi, kestane şekeri, tahinli pide, Tekirdağ Köftesi, keşkek gibi birçok yemek Marmara bölgesinin önemli lezzetlerindendir.
Marmara Bölgesi mutfağının öne çıkan lezzetlerini şöyle sıralamak mümkün:
İskender Kebabı