"Lokma tarifi" MasterChef Türkiye son bölümde yapılması sonrasında ekranlarda yapılışını izleyenler tarafından "lokma nasıl dökülür - yapılır, malzemeleri nelerdir?" şeklindeki sorular üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
LOKMA NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
LOKMA MALZEMELERİ
- Yarım çorba kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- Bir buçuk tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Kızartmak için:
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
LOKMA NASIL YAPILIR?
- Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
- Şerbeti soğuması için bir kenara alın.
- Hamur için, kuru mayayı yarım su bardağı ılık suyun içinde toz şekerle birlikte eritin.
- 10 dakika mayalanmaya bırakın.
- Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- Mayalanmış suyu, tuzu, yumurtayı ve kalan bir buçuk su bardağı ılık suyu ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat dinlendirin.
- Dinlenmiş hamurdan çay kaşığı yardımıyla parçalar koparıp, kızdırılmış sıvı yağa atın ve hafif pembeleşene kadar kızartın.
- Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine alın ve şerbeti çekmesi için 1-2 dakika bekletin.
- Bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkarın.