Lepsi tarifi, MasterChef 2021 son bölümde ana kadro yarışmacıları tarafından yapılması sonrasında gündeme gelerek Lepsi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorularla araştırılmaya devam ediliyor.
LEPSİ NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
- 2 kg kemikli dana eti
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar su
LEPSİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle kemikli etler dilimlenerek kesilir. Daha sonra düdüklü tencerenin içine sıvı yağ konur. İnce doğranan soğanlar tencerede bir miktar sotelenir.
- Ardından kemikli et ilave edilir ve beraber 6-7 dk. kadar kavrulur.
- Sırasıyla sarımsak ve salça da eklenerek 2-3 dk. daha kavrulduktan sonra etlerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
- Bütün baharatları ilave edilip küçük bir kâsenin İçinde şu İle açılan mısır unu da eklenerek karıştırılır.
- Tenceredeki yemek kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp kilitlenerek 45 dk. kısık ateşte pişirilir.
- Pişen yemek ocaktan alınır ve tencerenin İçindeki buhar basıncı gittikten sonra kapağı açılıp kontrol edilir.
- Etler İstenilen yumuşak kıvama gelmemişse 15 dk. daha pişirilebilir.
- Yemek 10 dk. daha demlendikten sonra sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: İsteğe göre tavuk kullanılarak da yapılabilir.
KAYNAK: acunn.com