Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı tarihi belli oldu. Bu sene ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtımı yapmak isteyenler yılın ikinci bayramı için tüm hazırlıklar başladı. Öte yandan bayramda tatil planı yapan vatandaşlar Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Bol bol ibadet ve dualarla geçireceğimiz bayram günü 2020 Diyanet takviminde başlangıç ve bitiş tarihleri yer aldı. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Buna göre; Ramazan Bayramı'nın ardından bizi karşılayacak olan Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor? İşte, Diyanet 2020 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı başlangıç tarihi
Diyanet dini günler takviminde 2020 Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Haberimizde, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor sorusunun yanıtına ve 2020 Diyanet dini günler takvimin ulaşabilirsiniz.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2020 yılında temmuz ve ağustos aylarına denk geliyor. 31 Temmuz günü başlayan Kurban Bayramı 3 Ağustos günü son bulacak. Kurban Bayramı tatil günleri ise henüz belli değil. Güncel bilgiler gelince haberimizde yer alacaktır.
Kurban Bayramı Arifesi: 30 Temmuz Perşembe
Kurban Bayramı 1. Gün:31 Temmuz Cuma
Kurban Bayramı 2.Gün:1 Ağustos Cumartesi
Kurban Bayramı 3.Gün:2 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 4. Gün:3 Ağustos Pazartesi
Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Güncel bilgi gelince haberimizde yer alacaktır.
25 MAYIS 2020 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
26 MAYIS 2020 SALI RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)
30 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE AREF
31 TEMMUZ 2020 CUMA KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
01 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
02 AĞUSTOS 2020 PAZAR KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
03 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ KURBAN BAYRAMI (4.Gün)
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur.