Tatil planlarını sadece yıllık izinlere göre şekillendirmek istemeyenler Kurban Bayramı tatilini bekliyor. Müslüman dünyası Kurban Bayramı ne zaman merak ediyor. 2019 Kurban Bayramında aile, akraba ziyaretinde bulunacaklar tatilin kaç gün olacağını öğrenmek istiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2019 yılı dini takvimiyle birlikte Kurban Bayramı tarihi belli oldu. İslam dünyasının heyecanla beklediği Kurban Bayramı tatili için şimdiden planlar yapılmaya başlandı. Kurban Bayramı'nda İslam alemi Allah'a yakınlaşmak için kurban keserek fakirlere dağıtıyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı'nın hafta içine denk gelmesi ile birlikte bayram tatiline hafta sonları da eklenerek bu yıl 9 gün tatil olur mu? İşte detaylar…
İslam aleminin merakla beklediği Kurban Bayramı ne zaman? 2019 Kurban Bayramı tatil süresi hakkında merak edilenler haberimizin devamında yer alıyor...
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2019
Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi
Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar
Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi
Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı
Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba
KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Kurban Bayramı'nın bu yıl hafta içine denk gelmesiyle birlikte vatandaşlar araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Fakat Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kurban Bayramı tatiliyle ilgili resmi bir açıklama yapıldığında haberimizin içerisinde yer alacaktır.
Kurban Bayramı'nın önemi nedir?
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur.
Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.