Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde geçtiğimiz ay göreve başlayan Kaymakam Yağmur Şimşek, okumaya teşvik ettiği kız öğrenciler için çok kısa sürede 'rol model' oldu. Kadınların sayıca daha fazla olduğu yaklaşık 12 bin 752 nüfuslu ilçenin ilk kadın kaymakamı 28 yaşındaki Şimşek, gönüllere taht kurdu.
İLÇEDE KADIN NÜFUSU DAHA FAZLA
Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde geçtiğimiz ay göreve başlayan Kaymakam Yağmur Şimşek, okumaya teşvik ettiği kız öğrenciler için çok kısa sürede 'rol model' oldu. Kadınların sayıca daha fazla olduğu yaklaşık 12 bin 752 nüfuslu ilçenin ilk kadın kaymakamı 28 yaşındaki Şimşek, gönüllere taht kurdu. Sık sık öğrencilerle bir araya gelip onları motive eden Şimşek, ev eve sokak sokak gezerek ilçe halkı ile iç içe görüntü veriyor. İlçedeki öğrencilerin Kaymakam ablası olan Şimşek, yeri gelince protokolde, pazarda, taziyede yeri gelince de kahvehanede ve çilek tarlasında oluyor.
KADIN TARIM İŞÇİLERİYLE TARLADA ÇİLEK TOPLUYOR
Kadın tarım işçileri ile birlikte tarlada çilek toplayan Şimşek, devletin şefkatli yüzünü gösteriyor. Şu anda Manisa'nın tek, Köprübaşı'nın ilk kadın kaymakamı ünvanını taşıyan Şimşek, ilçeye atandıktan sonra nüfus olarak fazla olan kadınlar arasında büyük heyecan yarattı.
MANİSANIN TEK, İLÇENİN İLK KADIN KAYMAKAMI
Manisa'nın tek kadın kaymakamı Yağmur Şimşek, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Köprübaşı Kaymakamlığı'na yaklaşık 1 ay önce atanan Yağmur Şimşek, ilçenin de ilk kadın kaymamı oldu. Kadın kaymakamı karşılarında gören ilçe halkı ilk başta şaşkınlık yaşıyor. Bu nedenle bazı vatandaşlar ağız alışkanlığından 'kaymakam bey' diye hitap ediyorlar. Mesaisinin büyük bölümünü halkla içi içe geçiren Kaymakam Yağmur Şimşek'in ilçeye atanması en çok da bölgedeki kadınları heyecanlandırdı. Bugüne kadar hiçbir kaymakama ziyarete gitmeyen kadınlar hemcinslerini ilçenin en büyük idari amiri olarak görünce büyük bir gururla tanışma ziyaretine geliyorlar. Kaymakam Şimşek yeri geldiğinde çilek tarlalarında kadın tarım işçileriyle bir araya geliyor, zaman zaman ilçe pazarına giderek esnafla sohbet ediyor. Kadın ilçe kaymakamını karşılarında gören vatandaşlar büyük mutluluk yaşıyor. Sıra dışı bir kaymakam profili çizen Şimşek, şimdiden ilçe halkının takdirini kazandı.
DEPREM BÖLGESİNDE KOORDİNATÖR KAYMAKAM OLARAK GÖREV YAPTI
1996'da Sivas'ta doğduğunu ve İzmir'de yetiştiğini söyleyen Yağmur Şimşek, "Üniversiteye kadar eğitimimi İzmir'de tamamladım. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden mezun oldum. Muğla Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak göreve başladım. Ardından Şanlıurfa'da mülkiye müfettişlerimizle teftişlere katıldım. 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta koordinatör kaymakam olarak görev aldım. Konteynır kentlerde görev yaptım. Çorum'un Laçin ilçesi ilk görev yerim oldu. Laçin Kaymakamı olarak göreve başladım" dedi.
İLÇEYİ EĞİTİMDE DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK İSTİYORUM
Kaymakam Şimşek, ilçedeki çalışmalar ve geleceğe dönük projeleri ve planları hakkında da bilgiler verdi. Genç bir kaymakam olması nedeniyle gençler ve kadınlar üzerinde yoğunlaşacağını anlatan Kaymakam Şimşek, "Eğitim noktasında ilçeyi daha iyi yerlere getirmeyi planlıyorum. Okullardaki eksikleri tespit edip okullarımızı daha fazla nasıl iyileştirebiliriz noktasındayız. Öğrencilerimizle seminerlerde buluşup rol model olmayı istiyorum. Farklı meslek gruplarından insanlarla birlikte öğrencilerle kütüphanede okuma etkinliği yapmayı planlıyorum. Böylece çocuklar ileride hedeftekileri, doktor, polis, kaymakam, jandarma gibi meslek sahibi abi ve ablalarıyla bir araya gelerek onlara soru sorabilecekler. Düşündükleri meslekle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilecekler" dedi.
KÖPRÜBAŞI'NDA KADINLARIN ÇOĞU İŞ HAYATINDA
Köprübaşı ilçesinde kadınların hem eğitim anlamında hem de kariyer anlamında kendilerini geliştirildiklerini anlatan Şimşek, "Tarım işçilerinin çoğu kadın. Esnaf kadınlarımız da var. İlçede çilek toplama işini genelde kadınlar yapıyor. Kadın işi gözüyle bakıyor. Kadınlar buradan aldıkları özgüvenle hayatın diğer alanlarına da atılmış. Kadın eczacı da var, esnaf da var, şoför de var.
GÖREVE BAŞLAYINCA İLÇEDEKİ KADINLAR HEYECANLANDI
Kaymakam Yağmur Şimşek şöyle devam etti: "Ben ilçede göreve başlayınca en çok kadınlar heyecanlandı. Ben de heyecanlandım. Buraya gelen ziyaretçilerimizin yanında genelde kadınlar da var. Daha önce hiç kaymakamlığa gelmemiş kadınlar bile merak edip geliyorlar. Çocuklarını da kaymakamlığa getirmek isteyenler var. Beni rol model olarak göstermek istiyoruz. Halk Eğitim'de kadınlarımız için çeşitli kurslarımız var. Manisa dışına hiç çıkmamış kadınlarımız için kültürel geziler yapabiliriz."
MEYVE KURUTMA TESİSİ AÇACAĞIZ
İlçede bir adet kadın kooperatifinin olduğunu anlatan Şimşek, "Sayın valimiz de çok destekledi. Projemiz nihayete erdi. Zafer Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destekle Kaymakamlığımız, Kadın Kooperatifimiz ve İlçe Belediyemiz ortaklığında projemizi çok kısa bir zamanda hayata geçireceğiz. Bu proje ile ilçemizin tanınırlığını arttırmak istiyoruz. Ayrıca tarım ürünlerimizden maksimum fayda elde etmek amaçlıyoruz. Çilek, tütün, narenciye, zeytin, üzüm, kiraz, ceviz, badem ve elma gibi ürünler yetiştiriyoruz. Kuracağımız tesisle donarak kurutmak işlemi yapacağız. Ürünü cihaza koyarak sıcak ve soğuk havayla meyvenin içindeki su alınıyor. Aroması gitmiyor. Ürün böylece çürümüyor ve uzun yıllar muhafaza altında tutuluyor. Şu an dükkanlarımız hazır. Dükkanlarımıza geçip kurulumu yapacağız. Daha sonra GES projesi düşünüyoruz" dedi.
KURUTULMUŞ MEYVE 20 YIL BOZULMUYOR
Dondurulup kurutulan ürünlerin paketlerinin açılmaması durumunda 20 yıllık ömrünün olduğunu vurgulayan Şimşek, "İlçeye farklı bir heyecan katmak istiyoruz. Çok güzel bir pazar payı yakalayacağımızı düşünüyoruz. İlçemizin çileğinin çok farklı bir aroması ve tadı var. Çileğin başkenti olmak istiyoruz. Gençlerimizi ilçede daha fazla tutmak istiyoruz. İlçeden olan göçü durdurmak istiyoruz" dedi.
BENİ KAYMAKAMIN EŞİ SANIYORLAR
İlçede görev yapan ilk kadın kaymakam olan Şimşek, "Genelde halk erkek kaymakama alışkın olduğu için bazen 'kaymakam bey' diye hitap edenler olabiliyor. Beni karşılarında görünce kaymakam olduğuma inanamayanlar oluyor. Ziyarete gideceğimiz yere arkadaşlarımız önceden gidip kaymakamımız gelecek diye söylüyor. Daha sonra ben ziyarete gittiğimde teyzelerimize sarılıyorum. Bana 'kaymakam nerede?' diye soruyorlar. Şaşırıyorlar. Beni kaymakamın eşi sanıyorlar" şeklinde konuştu.