Kurban Bayramı'nı idrak ettiğimiz bu güzel günde bayram ziyaretine gelen misafirlerine en lezzetli kavurmayı hazırlamak isteyenler "Kavurma Tarifi" ile ilgili detayları öğrenmek isteyerek Kurban Bayramında en lezzetli kavurma nasıl yapılır, kalorisi ne kadar, malzemeleri neler? Şekllindeki sorular üzerinden araştırmalarına devam ediyor.
En lezzetli kavurma tarifi, yapılışı, malzemeleri ve kalori bilgilerine ilişkin detaylar şu şekilde;
Eti kuşbaşı doğrayıp kenara alın. Geniş bir tencereyi ocağa oturtup içine sıvı yağ dökün ve orta ateşte ısıtın. Eti ekleyin ve rengi değişip su bırakmaya başlayıncaya kadar kavurun. Bu aşamada altını iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Kapağı açmadan arada bir sallayarak ve hiç su eklemeden kendi suyunda et yumuşayana dek pişirin. Et tüm suyunu çektikten sonra tereyağı, kekik ve tuz ekleyip karıştırın. 1-2 dakika pişirin ve sıcak servis edin.