KOVID geçiren hastaların evde kaldıkları süreçte daha çok sağlıksız besinler tükettiklerine dikkat çeken Diyetisyen Elif Kazel Özdemir, "Karantina psikolojisi hastaları karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye itiyor. Fakat şekerli besinler, kızartmalar ve çok yağlı yiyecekler hastaların düşündüklerinin aksine enfeksiyon durumunu artırabiliyor. O yüzden bunların tüketimini olabildiğince azaltıp, yeterli ve dengeli düzeyde sebze-meyve, protein ve bol sıvı tüketimini içeren bir beslenme modeli uygulamak gerekiyor. Hastalık özellikle boğaz ağrısı ile seyrettiği için hastalar bol bol bitki çayı ve kahve tüketiyor. Fakat su biraz göz ardı ediliyor. Biz özellikle hastaların enfeksiyon durumundan dolayı kilogram başına 30 ml su almasını istiyoruz" dedi.