İstanbul Galata Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uzman Diyetisyen Dilşat Baş, kanser tedavisi gören hastaların beslenmelerinin de son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Baş, toplumda doğru bilenen yanlışlar hakkında şu bilgileri verdi: Kanser tedavisi gören hastalar haftalık 350-500 gram et yenebilir. İnsülin direnci, yüksek kortizon kullanımı söz konusu ise şekeri sınırlıyoruz.
Aralıklarla yemede, örneğin küçük kek tüketmekte sıkıntı yok. Bir yumruk büyüklüğünde porsiyonlama yapıldığında günde 2-3 kez meyve de yenebilir. Ayrıca organik beslenmenin kanser hastalarına ek yarar sağladığıyla ilgili bilgi yok. Temiz, yıkanarak kullanılmış olabildiğince çeşitlendirerek yapılan beslenmeyi tavsiye ediyoruz. Eksikliği tespit edilmemiş herhangi bir vitamin-mineral kullanılmalı" dedi. Dilşat Baş, greyfurt, nar, karadut, böğürtlen yaban üzümü, karışık bitki çayları, yıldız meyvesinin ise tedavinin etkinliğini azalttığını söyledi.