Kaldırık otu kavurması tarifi, MasterChef 2021 son bölümde ana kadro yarışmacıları tarafından yapılması sonrasında gündeme gelerek Kaldırık otu kavurması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorularla araştırılmaya devam ediliyor.
KALDIRIK OTU KAVURMASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
- 1 kg kaldırık otu
- 2adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
KALDIRIK OYU TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Kaldırık otu ayıklanır ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 15 dk. kadar haşlanır.
- Süzülen kaldırık otu elle İyice sıkılarak bekletilir.
- Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur, ardından salça ve kaldırık otu İlave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
- Üstüne karabiber, tuz, pul biber ve kekik İlave edilerek kısık ateşte 5 dk. daha pişirilir.
Afiyet olsun.