Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 51 yaşındaki Ramazan Gülsoy, 2015 başında, kalp yetmezliği şikayeti ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid'a başvurdu. Yapılan tetkiklerde Gülsoy'da son dönem kalp yetmezliği teşhisi konulan Gülsoy, bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Hayatını kaybetmekle tehlikesi ile karşı karşıya kalınca da Prof. Dr. Bayezid tarafından yapay kalp takıldı. Kısa sürede kendisini toparlayan Gülsoy, Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından, "Artık yapay bir kalbin var. Bu nedenle sağlığına daha çok dikkat etmelisin. Kalbini yoracak her türlü olumsuzluktan, kanın pıhtılaşmasını sağlayan yiyeceklerden kaçın. Sakin ve temiz havada yaşa" denilerek taburcu edildi. Doktorunun dediklerini harfiyen uygulayan Ramazan Gülsoy'un kendi kalbinin performansı son bir yılda kendiliğinden düzeldi. EKO'su yüzde 20'lerden yüzde 60'lara çıktı. Bu gelişme üzerine Prof. Dr. Ömer Bayezid, 21 Kasım 2017'de Gülsoy'a 2.5 yıl önce taktığı yapay kalbi çıkardı.
KALBİ NORMALE DÖNDÜ
Sağlığına kavuşan evli ve 2 çocuk babası Gülsoy, "Yaz aylarında Toros yaylalarına çıktım. 2.5 yıl boyunca stresten uçak ve doğa ile iç içe yaşadım. Hiçbir şeye kızmadım, öfkelenmedim. Beslenmeme de çok dikkat ettim ve hocamın uyarılarını harfiyen uyguladım. Yapay kalbi çıkaracaklarını il duyduğumda inanamadım. Ancak Ömer hocam çıkarınca doğru olduğunu anladım. Bu bir mucize ve yeniden dünyaya gelmiş gibiyim" dedi.
Prof. Dr. Ömer Bayezid "Gülsoy'un kalbi zaman içinde yeniden toparladı. Bu tür olaylar çocuklarda yüzde 1 gerçekleşiyordu. Büyüklerde ilk kez oldu. Bu durum ülkemizde ilk kez görüldü" diye konuştu.