İstanbul'da bir kamu kurumunda çalışan iki çocuk annesi Neslihan Dural, hayalinin peşinden giderek kurduğu, yalnızca birkaç kişiden oluşan Kapı Uluslararası İnsani Yardım Derneği ile bugüne kadar binlerce mazlumun yaşamına dokunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Pekçoğunun ismini bilmediği gönüllülerden gelen bağışları Türkiye başta olmak üzere Afganistan, Bosna Hersek, Filipinler, Azerbaycan ve Suriye'de ihtiyaç sahiplerine taşıdı. 6 Şubat'taki deprem bölgesinde günlerce kaldı.
Son olarak geçen ay terör örgütünün 12 askeri şehit ettiği Hakkari ile Van'da haftasonu kiralık araçla köylere yardım götürdü, pazartesi işinin başına döndü. Neslihan Dural sevinçle yaptığı çalışmaların kaynağını ise şöyle aktarıyor: "Çocukluk hayalimdi bu benim. Köyde (Akçakoca) yaşıyorduk ve ilk çikolatamı köyden geçen karavanlardan turistler vermişti. 'Ben de bir karavan alıp herkese yardım edeceğim' dedim. Hâlâ bir karavanım yok ama yardım etmekten geri durmadım..."
Bir kamu kurumunda göre yapan Neslihan Dural, sivil insiyatif olarak 25 yıldır yardım faliyetleri sürdürüyordu. 3 yıl önce İstanbul Beykoz merkezli Kapı Uluslararası İnsani Yardım Derneği'ni kurdu. Tamamen gönüllülük esaslı olarak çalışmalarını sürdüren dernek, birbirini tanımayan, hiç yüzyüze gelmemiş yüzlerce gönüllünün ve şirketlerin maddi desteğiyle mazlumlara yardım eli uzatıyor.
Derneğin başındaki isim Neslihan Dural tek başıma sahada görev yapıyor. Afrika ülkelerinin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, Suriye, Bosna Hersek, Filipinler gibi pekçok ülkede çocuklar için faliyetler düzenleyen Neslihan Dural, su kuyuları açtırdı, bağışların desteğiyle kurban kestirdi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından bölgeye ilk giden yardım organizayonlarının başında gelen Kapı Uluslararası İnsani Yardım Derneği, son olarak, PKK'nın 12 askeri şehit ettiği bölgedeki köylere gitti. Van ve Hakkari Çukurca'da İran sınırına yakın köylerde haftasonu yardım dağıtan Neslihan Dural, kiralık araçla dağıttığı yardımları bitirir bitirmez haftabaşı İstanbul'daki mesaisine döndü.
Bir yandan MS hastalığıyla da yıllardır mücadele eden Neslihan Dural'ın en büyük üzüntüsü de hastalığının kendisini yürüyemez hale getirdiği zamanlarda söz verdiği yardımları yapamaması oluyor. Üniversiteye giden 2 kızının eğitim hayatını da yakından takip eden Neslihan Dural, "Bu haftasonu da Suriye'ye gittim. Önümüzdeki haftasonu da Ağrı'daki köylere gideceğim. Yılbaşında Balıkesir'in bazı köylerinde kimsesiz yaşlıları ziyaret ettim. Tamamen gönülden yapıyorum. Tabiki bağışcılar olmazsa hiçbir şey olmaz. Birbirimizi tanımıyoruz ama kocaman bir kapının önünde Allah'ın rızasını kazanıp o kapıdan hayırla geçmek için tüm çaba. Derneğin genel sekreteri 65 yaşında olan ve okuma yazması bulunmayan annem. Bu dernek, dünyaya açılan tek kişilik bir kapı." diye konuştu.
Yardım duygusunun çocukluğuna kadar uzandığını aktaran Neslihan Dural şu ifadeleri kullanıyor: "Çocukluk hayalimdi bu benim. Köyde yaşıyorduk ve ilk çikolatamı köyden geçen karavandan turistler vermişti. Yaş ilerledikçe, 'Ben de böyle herkes için yardım yapacağım, karavanım olacak' dedim. Hâlen bir karavanım yok ayrı konu doblom var. Fakir bi aileden geldim pirinç pilavı için ağladığımı bilirim yoktu ama yardım etmekten geri durmuyorum. Pirinç pilavı için ağladığımı bilirim. Ama Allah bana Afrika'da binlerce çocuğa kendi ellerimle pilav ikram etmeyi nasip etti. Aslında hayaldi gerçek oldu. İnşallah bir gün bir karavanım da olacak."