Isırgan Otu çorbası tarifi, MasterChef 2021 son bölümde ana kadro yarışmacıları tarafından yapılması sonrasında gündeme gelerek Isırgan otu çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? şeklindeki sorularla araştırılmaya devam ediliyor.
ISIRGAN OTU ÇORBASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
- 500 gram ısırgan
- 2 yemek kaşığı un
- Bir yumurta
- 150 gram önceden ıslatılmış buğday
- Bir kilo yoğurt
- Zeytinyağı
AŞÇININ NOTU
- Tarifte yer alan buğday yerine karabuğday da kullanabilirsiniz.
ISIRGAN OTU ÇORBASI YAPILIŞI
- Buğdayı tencereye alın ve 2 litre suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Isırganları güzelce yıkayın ve ince ince kıyın. Haşlananın buğdayların içine ilave edin.
- Yaklaşık yarım saat boyunca pişirmeye devam edin.
- Derin ve geniş bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan bir kaşık alın ve bu yoğurtlu karışımın içine ilave edip hızlıca karıştırın.
- Ilıyan terbiyeyi tencereye ekleyin ve çorbayı karıştırın.
- Çorbayı yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.