"İrmik Helvası tarifi" MasterChef yarışmasında hazırlanması sonrasında merak edilerek İrmik Helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? soruları üzerinden araştırılmaya devam ediliyor.
İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
MasterChef İrmik Helvası Tarifi ve tüm detaylar şöyle;
İRMİK HELVASI MALZEMELER
- 250 gram irmik
- 500 ml süt
- 250 gram toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
İRMİK HELVASI YAPILIŞI
- Şerbet için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin.
- Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin.
- İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun.
- Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin.
- Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın.
- Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.