Ramazan sofralarınızı süsleyecek birbirinden nefis tarifleri sizlere sunuyoruz. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu tarifleri ailenize sunabilirsiniz. Buna göre; sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? Bugün ne pişirsem? İşte size nefis öneriler...
RAMAZAN'IN 18. GÜNÜNDE NE PİŞİRSEM DİYORSANIZ….
Ramazan ayı 18.gün iftar menüsü merak ediliyor. Konu ile ilgili araştırmalar sürerken en lezzeli ve doyurucu iftar menüsü hazırlamak isteyenler tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirler.
DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyup blenderden geçirin. Üzerine domates suyunu ekleyip kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip unu kavurun. Üzerine tel şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler kavrulunca domatesli karışımı tencereye katın. Tuz, karabiber, sarmısaklı çeşni ve pulbiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Limon suyu, nane ve karabiber serperek servis yapın.
FIRINDA TAVUK KANAT
Malzemeler
YAPILIŞI
Süt, sıvı yağ, salça baharatları bir kasede karıştırıyoruz. Tavuk kanatları içine koyup sosa buluyoruz. 2 saat üstünü kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
Dinlenmiş etleri fırın tepsisine koyup önceden ısınmış fırında 180 derecede yavaş yavaş pişiriyoruz. Arada alt üst edebilirsiniz. Afiyet olsun.
BUĞDAYLI SALATA
Malzemeler
YAPILIŞI
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın ve geniş bir tabağa alın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi halka, sarı biberi jülyen, sivri biberi verev doğrayan. Kiraz domatesleri dörde bölün. Salatalığı ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Tüm sebzeleri buğdayın üzerine ilave edip, harmanlayın ve servis tabağına alın. Küçük bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
MAGNOLİA TARİFİ
Malzemeler
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye süt, şeker ve yumurtayı alın kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sıvı karışımın içerisine elekten geçirilmiş un ve nişastayı ekleyin. Karışımı özdeşleşene kadar çırpın. En son karışıma kremayı ekleyin, kremayı karışıma mikser yardımıyla yedirdikten sonra muhallebiyi ocaktan alın. Ayrı bir kapta yulaflı bisküvi ve bebek bisküvisini ezin ya da robottan geçirin. Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra magnolia kabına bir kat bisküvi, bir kat muhallebi olacak şekilde yerleştirin. Magnolianın üzerine fınfık parçalarını serpin. Soğuduktan sonra magnolialar servise hazır. Afiyet olsun…