Sözleşmeli memur olarak İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Nüfus Müdürlükleri'nde personel olarak çalışmak isteyen adayların başvurularında değerlendirme sürecine girildi. İçişleri Bakanlığı'nın 16 Temmuz tarihinde yayımladığı ilan ile başvuruların başladığı NVİ personel alımı 2018 başvurularında bugün sözlü sınava hak katılmaya kazananların sonuçları ilan edildi. İçişleri Bakanlığı NVİ personel alımı sonuçları bakanlığın resmi internet sitesinde açıklandı. Peki, sonuçlar nereden öğrenilecek? Sözleşmeli memurlar ne kadar maaş alacak? İşte personel alımına ilişkin o detaylar!
Personel alımına ilişkin ön başvuru sonuçları, İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde açıklandı.
SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Giriş(sözlü) sınavına girmeye hak kazanan adaylara ait günlü katılım listeleri, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilecektir.
Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri Bölgesel Sınav Komisyonunun bulunduğu sınav yerinde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgelerinden (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.
Sözlü sınavlar, taşra teşkilatında ilan edilen pozisyonlar için bölgesel olarak 7 ilde 3 Eylül 2018 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup, sınavlar Ek-2 sayılı listede gösterilen sınav yerindeki ilgili sınav komisyonlarınca yapılacaktır.
Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konulardan oluşur.
PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN BÜTÜN DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ
İstihdam edilecek büro personeli sözleşmeli ücreti, 2018 yılı için 2.439 TL olarak belirlendi. Her yıl için memur maaşlarına yapılan zam oranında artış yapılacaktır.
4/B sözleşmeli büro personeli alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Bölgesel Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam
puan üzerinden değerlendirilir.
Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların giriş(sözlü) sınav puanı tespit edilir. Giriş(sözlü) sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.