İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan reklam firması sahibi Kaan Ketenci, KKTC polisi tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince sürdürülen çalışmalarda, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan reklam firması sahibi Kaan Ketenci'nin KKTC'de olduğu istihbaratına ulaşıldı. Ketenci'nin bulunduğu yerin, KKTC'de bulunan KOM Başkanlığı irtibat görevlisi ve Kıbrıs Polis Teşkilatı'na aktarıldı. Düzenlenen ortak operasyon ile dün yakalanan Ketenci, KKTC'deki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Kaan Ketenci'nin "suç örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve yolsuzluk" suçları kapsamında ifade vereceği öğrenildi. Kaan Ketenci, polisteki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek. Öte yandan soruşturma ile ilgili diğer firari kişilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.

TUTUKLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında firari konumda reklam firması sahibi Kaan Ketenci, KKTC polisi tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. Adliyedeki savcılık işlemlerinin ardından Ketenci sevk edildiği hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"TESLİM OLMADIM"
Yolsuzluk operasyonundan 17 gün sonra yakalanan firari Kaan Ketenci'nin hakimlik sorgusunun detaylarına ulaşıldı. Ketenci, "Benim herhangi bir suç örgütü ile ilgim alakam yoktur. Ben kimseyle rüşvet vermedim. Bizde sadece ödeme yöntemi vardır. Bir kısmını MEDYA A.Ş'ye fatura bedeli karşıkığında ödemelerimizi yapıyorduk. MEDYA A.Ş ve İBB ile icralık oldum. 2022 yılından beri İBB ile iş yapmamaktayım" şeklinde konuşarak suçlamaları reddetti. Hakkında çıkan gözaltı ve yakala kararı konusunda ise "Ben aramamın olduğunu Kıbrıs'ta ögrendim. İlk başka tedirgin olduğumdan gelip teslim olmadım. Sonrasında yakalandim" diyerek serbest bırakılmayı talep etti.
KAÇMA ŞÜPHESİ YOK SAVUNMASI
Kaan Ketenci'nin avukatı ise müvekkilinin kaçma şüphesi olmadığını söyleyerek salıverilmesini istedi. Ketenci hakkında verilen tutukluluk kararının gerekçesinde, dosyada şüpheli üzerine atılı "Rüşvet vermek" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçları bakımında dosyada delillerin mevcut olduğu, KKTC'de yakalandığı ve kaçacağı yönünde şüphe olduğu yer aldı.