Evde ekmek nasıl yapılır? Yapılır sorusu son zamanların popüler araştırma konuları arasındaki yerini aldı. Bilindiği üzere ülkemizde ve hatta tüm dünyada yaşanmakta olan salgın hazır gıda tüketimini azaltarak insanların ev yapımı yiyeceklere önem vermesine neden oldu. Hal böyle olunca evlerde en çok tüketilen gıda olan en güzel, kolay ve pratik ekmek tarifleri ön plana çıktı. İnsanlar evlerinde kolayca hazırlayabilecekleri bu lezzet için püf noktalarından mayalama yöntemlerine kadar her detayı merak ederken sizler için en kolay ve lezzeti bu içeriğimizde derledik. Buna göre; Evde ekmek tarifi nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız ekmek tarifleri ve püf noktaları…
Mayalı veya mayasız ekmek tarifleri için en önemli püf nokta ekmek hamurunuzun güzelce kabarması ve mayalanmasını sağlayacak oda sıcaklığını yakalamak ve tabii ki hamurun kıvamını ayarlayabilmekten geçiyor. Püf noktalara dikkat edildiğinde ve bir sonraki sayfada yer alan tarifi harfiyen yerine getirdiğinizde ekmek yapılışı oldukça kolay bir tariftir…
İşte evde mayalı, mayasız ekmek tarifi!
Bir yoğurma kabına suyu ve mayayı koyup karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun
Hamuru toparlamak için üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
Üzerini kapatıp bir saat mayalanmasını sağlayın
Pişireceğiniz tepsiye yerleştirip üzerine derin bir çizik atın
25 derece fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun…