Empanadas tarifi, MasterChef son bölümde yarışmacılar tarafından yapılması sonrası izleyenler tarafından merak edilerek "MasterChef Empanadas tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?" şeklindeki sorularla araştırılmaya devam ediliyor. ,
MASTERCHEF EMPANADAS TARİFİ NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?
EMPANADAS MALZEMELER
- 250 gr.un
- 30 gr. tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
- Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kıvam vermek için 75 ml. süt
İç malzeme için:
- 6 adet haşlanmış yumurta
- 1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin
- 200 gr. kıyma
- 2 adet soğan
- 1 avuç kuru üzüm
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
EMPANADAS YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini, sütü yavaş yavaş yedirerek yoğuruyoruz.
- Soğan ve kıymayı kavuruyoruz.
- Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip en son kuru üzüm katıyoruz.
- Hamuru ikiye ayırıp açıyoruz.
- Hamurdan çaydanlık kapağı ile daireler çıkarıyoruz.
- Dairelere önce haşlanıp doğranmış yumurtaları, üzerine dilim zeytinleri, son olarak kıymalı üzümlü harcı ekleyip pileli şekilde kapatıyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz.