Sofraların vazgeçilmezi haline gelen domates salçası akşam yemeklerine lezzet katıyor. Tuz, zeytinyağı ve sarımsak içeren ürünlerle yapılan domates salçası tarifi ve malzemeleriyle merak ediliyor. Yemeklerinize tat ve lezzet vermesi için kullanacağınız domates salçası nasıl yapılır? Domates salçası yapımı, tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Domatesleri yıkayın. Ortadan ikiye ayırın. Geniş bir kaba doldurun. Üzerine tuzu ekleyin. 1 gün bekletin. Sonra domatesleri kevgirden elinizle ovarak geçirin. Posayı atın. Kıvamlı domates suyunu kumaş bir torbaya doldurun. Suyu süzülene dek bekletin. Torbada kalan domates püresini geniş bir tepsiye yayın. Güneşte, arada bir karıştırarak 2 gün bekletin. Kavanoza doldurun. Veya domates püresini geniş bir tencereye alın. Üzerine çok az zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte kavurun. Kavanoza doldurun. Üzerini dolduracak kadar zeytinyağı ekleyip buzdolabında saklayın.
20 kilogram domates
200 gram kaya tuzu
1 çay bardağı zeytinyağ