Restoran Genel Koordinatörü Caner Soner Göksel, Çanakkale ve Sığacık tarafından çıkarılan deniz böceklerinin Türkiye'nin pek çok bölgesinde ''haşlama'' yöntemiyle pişirildiğini, kendi işletmelerindeyse ''ızgarasının'' misafirlere sunulduğunu belirtti.
İş aleminden çok sayıda konuğu olduğunu anlatan Göksel, ''İş aleminden herkesin ismini zikredemem, birini unutsam darılırlar, ama tümü burada, en büyük patronlar burada. Sanat aleminden Ajda Pekkan, Tarkan, Bengü, ismini hatırlayamadığım daha birçok ünlüyü ağırlıyoruz'' diye konuştu.
Dünyanın en güzel deniz böceklerinin Türkiye'de yakalandığını söyleyen Caner Soner Göksel, ''Hiç böcek yemedim'' diyerek gelenlerin langustu tattıktan sonra müdavimi olduğunu ifade etti.
Langustun ''iğne uçlu'', ıstakozun ise ''makaslı'' deniz böceği olduğunu kaydeden Göksel, her iki böceğin de Omega 3 ve 6 açısından son derece faydalı olduğunu dile getirdi.
Deniz böceklerinin bugüne kadar çok yanlış tanıtıldığını, bütün dünya keyifle tüketirken, 30 yıl öncesine kadar İstanbul'daki azınlık dışında Türkiye'de kimsenin ıstakoz ve langustu bilmediğini söyleyen Göksel, ''Bu özel gıda Allah'ın bir hikmetidir ve kalsiyum açısından da çok zengindir'' diye konuştu.
MEZELERİ DE ÖZEL
Yaptıkları mezelerin de çok özel olduğunu ve deniz böceklerinin yanında yenebilecek özel mezeler hazırladıklarını söyleyen Caner Soner Göksel, bu mezelerden birinin de incecik kesildikten sonra ızgara yapılan kabağa sarılan karidesler olduğunu ifade etti.
Ahtapotu haşlarken tencerenin tabanına kargı koyduklarını ve böylelikle yumuşak olmasını sağladıklarını ifade eden Göksel, bu şekilde ahtapotu 4 saatte pişirdiklerini anlattı.
Deniz ürünleri yapan restoranlardan farklı olarak çöp kalamar yaptıklarını ifade eden Caner Soner Göksel, ''Yanmış yağın kanserojen madde içerdiğine inananlardanım. O yüzden işletmemize gelenlere mümkünse ızgara tavsiye ediyorum'' diye konuştu.
KADİR USTA 30 YILDIR BÖCEK PİŞİRİYOR
Aşçı Kadir Özer de 30 yıldır deniz ürünleri pişirdiğini, genelde ''üst tabakadan'' misafirlerinin olduğunu ifade etti.
Langustu pişirmeden önce içini temizlediğini, sonra tuzlayıp unladığını, biraz zeytinyağıyla ızgarada 30-45 dakika arası pişirdiğini ifade eden Özer, ''(Böcek yenir mi?) diyenler oluyor, ama onlara da tavsiye ediyoruz. Böcekten böceğe fark var'' diye konuştu.