Defne yaprağı sabundan çaya, kozmetikten yemeklere kadar oldukça geniş bir yelpazede kullanılan bir bitkidir. Yemeklerde çoğunlukla hoş bir koku için kullanılan defne yaprağı hangi yemeklerde kullanılır, en çok neye yakışır gibi soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim.
Defne yaprağı, defnegiller familyasına ait bir bitki olan defne ağacının yaprağıdır. Defne yaprağı genellikle kurutulmuş olarak aktar ve marketlerde kolaylıkla bulunmaktadır. Bireyler defne yaprağını pek çok zaman yemeklerde aroma verici olarak kullanmaktadır. Defne yaprağının kullanıldığı yemekler ise şunlardır;
Et ve tavuk haşlama
Fırında balık yemekleri
Balık çorbası
Güveç
Etli dolmalar
Sakatat yemekleri
Yahni
Makarna çeşitleri
Deniz mahsulleri
Not: Defne yaprağı yukarıda bahsedilen yemeklerin pişirme suyuna yahut tencerede yemeklerin en üstüne konur, pişirme işlemi bittikten sonra defne yaprakları çıkarılır.
Defne yaprağı kozmetik alanından gastronomik alana kadar uzanan çok geniş bir yelpazede kullanılan, kendine has keskin ancak ferah bir kokuya sahip bir bitkidir. Defne yaprağı kokusundan dolayı özellikle et haşlama, balık ve sakatat yemeklerinde oldukça güzel bir koku vermekte, et ve balık kokusunun ağır aromasını kamufle etmektedir. Ayrıca bazı bitki çaylarını demlerken defne yaprağı eklendiği zaman çayın ayrıca hoş bir aroması olmaktadır.