Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan korona virüsü sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 4 bin 500 kişide hastalık tespit edildi. Virüs 100'den fazla insanın can kaybına sebep olurken uzmanlar, virüsün farklı ülkelere yayılmasından korkuyor. Corona virüsünün ortaya çıkışı yarasa çorbası olduğuna yönelik birtakım iddialar bulunuyor. Bunun yanı sıra Vuhan'da bir yılandan bulaştığı ve yılanın yaşadığı suda füze kalıntıları bulunduğu da ortaya atılan iddialar arasında. Virüsün Tibet'e sıçramış olması yaşanan endişenin artmasına sebep oldu. Çin Futbol Federasyonu, son dakika haberi olarak futbol ligine belirsiz süre boyunca ara verildiği açıkladı. Google Çin'deki tüm ofislerini geçici olarak kapatma kararı alırken pek çok havayolu firması Çin uçuşlarını askıya aldı.
Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde 100'den fazla insanın hayatına mal olan corona virüsü, her geçen gün daha fazla endişe yaratmaya devam ediyor. Ülkemizde de Çin'deki son durum hakkındaki son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Virüsün yayılma ihtimalinden endişe duyan vatandaşlar, korona virüsü bulaştığı iddia edilen hastaların nöbet videolarının sosyal medyada paylaşılması yaşanan endişenin artmasına sebep oldu. Peki virüs nasıl ortaya çıktı? Yarasa çorbasından yayıldığı doğru mu? İşte corona virüsü hakkında ortaya atılan iddiaların doğruluk payı ve konuyla ilgili son dakika gelişmeleri…
Bilim adamları, bir tür yılanın Wuhan korona virüsünün gerçek kaynağı olabileceğini söyledi. Bununla birlikte, diğer bulaşıcı hastalık uzmanları, nihai virüs kaynağının yarasa olma olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor.
İşte Corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri…
İlk andan itibaren insanlar koronavirüsün kökenine dair spekülasyonlara başladı.
Vuhan'da Çinlilerin yarasa yediğini gösterdiği öne sürülen videolar hızla yayıldı.
Bu videolardan birinde Çinli bir kadının kameraya gülümseyerek yarasa yediği ve tadını tavuk etine benzettiği görülüyor.
Bu video sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı, bazıları da virüsün Çinlilerin yeme alışkanlıkları nedeniyle yayıldığını savundu.
Gerçekte videonun kaydedildiği yer Vuhan, hatta Çin bile değildi.
Video, popüler blog yazarı ve seyahat programcısı Vang Mengyun tarafından Batı Pasifik'teki Palau adasında 2016'da çekilmişti.
Salgının ortaya çıkmasının ardından video tekrar sosyal medyada paylaşılmaya başladı, fakat bu sefer yanlış bir şekilde salgına atfedildi.
Bunun üzerine Mengyun özür dileyerek "Sadece oradaki halkın günlük yaşamını göstermek istemiştim" dedi, yarasaların virüs taşıyabileceğini bilmediğini söyledi ve videoyu sildi.
Koronavirüs salgınının Vuhan'daki balık pazarında yasa dışı bir şekilde ticareti yapılan yaban hayvanlarından kaynaklandığı düşünülüyor.
Yarasalar yeni bir araştırmada virüsün olası kaynaklarından biri olarak gösterilse de yarasa çorbası Çin'de yaygın bir yiyecek değil.
Virüsün kaynağını bulmaya yönelik çalışmalar ise sürüyor.