Corona virüsü aşısı bulundu mu? COVID-19 adıyla bilinen Corona virüsünün ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktı. Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa sürede çevre ülkelere yayılan virüs için tedavi yöntemleri ve aşı çalışmaları devam ediyor. Corona virüsünün özellikle 60 yaş üstü kesim, kalp ya da kanser gibi kronik rahatsızlıkları olan ve bağışıklık sistemi zayıf olan vatandaşlar için ciddi risk teşkil ettiğine dikkat çekiliyor. Uzmanlar korona virüsten korunma yöntemleri için aşı çalışmalarını hızlandırırken salgından korunma yöntemleri için sürekli bilgilendirme yapıyor. Peki Corona virüsü aşısı bulundu mu? Koronavirüs tedavi ve aşı çalışmalarında son durum nedir? İşte detaylar…
Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada yayılmaya devam ediyor. Haberimizde, Corona virüs aşısı ve tedavi yöntemlerine dair detaylı bilgiler yer alıyor.
Sağlık Bakanlığı, korona virüsünden korunma yollarını içeren ve Corona virüsünden nasıl korunuruz sorusunu yanıtlayan birçok paylaşımda bulundu.
İşte corona virüsü aşısı ve tedavisi ile ilgili detaylar…
İSRAİL'DEN BOMBA İDDİA GELDİ! BİRKAÇ GÜNE AÇIKLANACAK
Haaretz gazetesi, İsrail'in koronavirüs için bir aşı geliştirdiğini ve birkaç güne açıklayacağını duyurdu. Aşının bir dizi deney ve testten geçtikten sonra kullanılabileceği ifade edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, Türkiye'nin Kovid-19 (yeni tip koronavirüs) vakaları ilk ortaya çıktığında hızlı davrandığını ve önlem aldığını söyledi.
20 AŞI DENEĞİ:
Çin'in virüsün yapısını dünya ile paylaşmasının ardından bilim insanları çalışmaya başladılar. Şu anda dünya genelinde 20'ye yakın aşı ile ilgili klinik deneyler yapılıyor.
- Ellerin sıklıkla su ve sabun kullanılarak yıkanması veya alkol bazlı el antiseptikleri ile temizlenmesi, hapşırırken ve öksürürken temiz ve tek kullanımlık mendil kullanılması veya mendilin bulunmadığı durumlarda dirsek içiyle ağız ve burunun kapatılması, öksüren veya hapşıran kişilerle araya en az 1 metre mesafe koyulması; gerek kendimizi gerekse etrafımızdaki kişileri muhtemel enfeksiyonlardan korumak için alabileceğimiz basit önlemlerdir.
- Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için doğal C Vitamini alımı, doğru beslenme, bol su tüketimi ve düzenli uyku bu süreçte önem arz etmektedir.
- Özellikle yurtdışına yapılacak seyahat programlarının tekrar gözden geçirilmesi ve zorunlu bir durum olmadığı sürece ertelenmesi tavsiye edilmektedir. Seyahatin zaruri olması durumunda, ilgili ülkeye seyahat uyarısı veya yasağı olup olmadığı kontrol edilmesi, seyahat süresince bireysel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, mümkün olduğu sürece kalabalık ortamlarda bulunulmaması ve bulunulması gerekli ise maske kullanılması, seyahat esnasında ve sonrasında herhangi bir enfeksiyon belirtisi olması durumunda da en yakın sağlık kuruluşuna acilen başvurulması gerekmektedir.
-Çoğu zaman belirtiler kendiliğinden kaybolur.
-Semptomlar görüldüğü zaman en kısa sürede sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.
-Virüs enfeksiyonlarında kullanılan destek tedavileri uygulanır.
-Bilim insanları virüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına da devam ediyor.
• Yüksek Ateş
• Öksürük
• Solunum sıkıntısı
• Şiddetli vakalarda zatürre , ağır solunum yetmezliği , böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilir.
COVID-19 adıyla bilinen Corona virüsünün özellikle 60 yaş üstü kesim, bağışıklık sistemi zayıf olan, kalp ya da kanser gibi kronik rahatsızlıkları olan kişiler için ciddi risk teşkil ettiğine dikkat çekiliyor. Corona virüsüne karşı geliştirilmiş bir aşı henüz yok. Bunun için Çin ve ABD dahil olmak üzere çok sayıda ülke çalışma yürütüyor. Corona hastalığının bir tedavisi de bulunmuyor.
Aşısı henüz yoktur.