Ayak bileği burkulmalarının çok sık rastlanan bir sorun olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gür, "Sıklıkla içe doğru olur ve ayak bileği dış ligamanları (anterior talofibular ligamanlar) değişik düzeyde hasar görür. Burkulmanın ciddiyeti ligamanların ne kadar hasar gördüğü ile ilişkilidir. Ağrı, şiş, renk değişikliği (kanama) en önemli bulgulardır. Tedavide ilk yapılacak şey üstüne basmamaktır. Ayak bileğini kontrol etmek için uzman olamayan kişilerin yapacağı zorlamalar olayın şiddetini büyütebilir. Soğuk uygulamak ve ayağı kalp seviyesinden yukarı kaldırmak şiş ve kanamayı azaltacaktır." dedi.
Ayak bileği burkulmalarında kompresyon bandajının dolaşımı azaltarak olası kanamanın şiddetini azaltacağını belirten Prof. Dr. Hakan Gür, doktor önerisi doğrultusunda antienflamatuar ilaçların alınabileceğini kaydetti. 24-28 saat soğuk uygulamaya (10-15 dak, 3 set, 2- 3 saat ara ile) devam edilmesi gerektiğini dile getiren Gür şöyle devam etti: "En kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı, burkulmanın verdiği hasar tespit edilmelidir.
Eğer kırık var ise alçı atel gerekir. Olayın ciddiyetine göre 5- 10 gün sonra fizik tedaviye başlanabilir. Kesinlikle akut dönemde masaj ve sıcak uygulaması yapmayınız. Doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygun zamanda sıcak uygulanabilir. Kesinlikle yaralanmış bölgeye masaj, sıcak uygulama ve ilgili eklemi çekiştirme tarzı uygulamalardan kaçının. Burkulmayı takiben ağrı, şiş gibi şikayetlerden kurtulmak ve tekrar burkulma riskini azaltmak için ayak bileğinin rehabilite edilmesi gerekir. Birkaç aylık süreci alabilecek olan bu dönemde ayak bileğinin kuvvet ve duyusal (propriyosepsiyon) özelliklerinin kazandırılması gerekir."