Üsküdar; tarihi ve doğal yapısının dışında birbirinden özel lezzetleriyle de biliniyor. Yolunuz eğer bu ilçeye düşürse, bunları yapmadan oradan dönmeyin:
Çengelköy Börekçisi'nden börek aldıktan sonra, Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi'ne gidin. Böreğinizi oranın mis gibi çayıyla yiyin.
Çayınızı, Vaniköy, Alperenler ve Salacak'ta, Kız Kulesi'nin karşısındaki merdivenlerde yudumlayın.
Kokoreç yiyin
Beylerbeyi'nde, Fethi Paşa Korusu'nda ve Şazeli'de mutlaka kahvaltı yapın.
Çengelköy'de kokoreç ve badem yiyin.
Küçük Çamlıca'daki Bambi Garden'a gidin; mıhlama, turşu kavurma, karalahana başta olmak üzere Karadeniz mutfağının özel lezzetlerinden mutlaka tadın.
Esnaf lokantası kavramının layıkıyla karşılığını veren Kanaat Lokantası'nda şehriyeli tavuk çorbası, ciğer dolma, saç kavurma ve zeytinyağlılardan yiyin.
Kısıklı'daki Manolya Pastanesi'nde profiterol yemeyi unutmayın.
Acıbadem'de bulunan Çanak'ta; sarımsaklı lahmacun ve patlıcanlı kebabın tadına bakın.
Küçük Çamlıca'daki Masha Garden'da çökertme kebabı yemeden de dönmeyin.
Sultanlar gibi ağırlanın
Çengelköy'de bulunan Refi Paşa Yalısı'nda hizmet veren Ezheran, Osmanlı ve Lübnan mutfağına özgün mönüsüyle dikkat çekiyor. Nesilden nesile miras kalan, tarihi dokunun bozulmadığı yalıda, Osmanlı mutfağının ana yemekleri, mezeleri, ara sıcakları sizlere servis ediliyor. Ezheran'da tıpkı Osmanlı sultanları gibi yemeklerin ardından kahve ya da şerbet içebilir, özel organik lokumlar yiyebilir, sultanlara yakışır bir muamele görebilirsiniz.
Geleneksel Balkan köftesini burada yiyin!
25 yılı aşkın bir süredir Tuzla'da Balkan köfte geleneğini başarıyla sürdüren Filizler Köftecisi, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'teki restoranlarıyla hizmet veriyor. İki bin kişilik oturma kapasitesi bulunan mekanda; geleneksel meşhur köftesinin yanında ızgara et çeşitleri, steak grubu ürünleri ve dünya mutfağından seçkin lezzetler de sunuluyor.
Özel çömlekte kuru fasulye lezzeti
Maksut ve Kamil Günaydın kardeşler, Kısıklı'da 1999'da devraldıkları çay bahçesini pide ve lahmacun salonuna çevirerek lokantacılığa adım attı. Sonra Çayeli'ne özgü taş fırında kuru fasulye yapmaya karar verdiler. Büyük Çamlıca Tepesi'nde Çömlek Kurufasulye alarak hizmet veren mekan, 18 yıldır kalitesini ve lezzetini bozmadan hizmet veriyor. Mekanda ızgara çeşitleri ve Karadeniz mutfağından lezzetler de var.