Özellikle kış aylarında seviye yükselince sular köprünün üzerinden akıyor. Vatandaşlar, tehlikeye rağmen arabalarıyla üç köyün ilçeyle bağlantısını sağlayan ve 15 km.'lik yolu 6 km.'ye indiren köprüyü tercih ediyor.
Manyas Kaymakamlığı tarafından 1996 yılında yapılan köprünün altında, suyun akması için birkaç adet büz bulunuyor. Bölgede yaşayan vatandaşların tarlalarına rahatça geçmesi için yapılan köprü, Manyas Barajı'nın inşa edilmesine kadar hizmet vermiş. Geçen yıllarda hizmete açılan Manyas Barajı'nda su tutulmaya başlanmasıyla köprünün de görüntüsü değişmiş. Yöre halkı bu duruma alışmış olmasına rağmen bölgeyi bilmeyenler, önce köprüden geçmek istemiyor. Dere üzerinde başka köprü olmadığı için mecburen geçmek zorunda kalıyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, Kızık mevikisinde bulunan Kocaçay Deresi üzerindeki köprünün Çavuşköy, Süleymanlı ve Çakırca köylerine ulaşım için kullanıldığını söyledi. Manyas ile üç köyün arasını yaklaşık 9 kilometre kısalttığını, bu sebeple zaman zaman tehlikeli olmasına rağmen bu yolu tercih ettiklerini vurguladı. Özellikle kış aylarında yağış olduğu zaman suyun alttaki büzlerin içinden geçemediğini ifade eden vatandaşlar, "Burası normal bir köprü olarak kullanılıyor. Barajdan su bırakıldığı veya yağmur çok olduğu zaman sular köprünün üzerine çıkıyor. Biz de karşıya geçmek için mecburen suyun içinden geçiyoruz. Bölge halkı olarak 16 yıldır burasını kestirme yol olarak kullanıyoruz." dedi.