Brokoli hem sağlıklı hem de doyurucu bir sebzedir. Bu sebeple de özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerekir. Bağışıklığı güçlendirdiğinden her yemekte bulunabilen ve her diyete dahil edilebilen bir besindir. Pişirme alanının oldukça geniş olması, brokolinin kullanılacağı yemek ve tariflerin sayısının bir hayli fazla olması bu besini tüketebilmek için bir fırsat oluyor. Dirençli ve zinde olmaya en çok ihtiyaç duyulan dönemlerde brokoli ile ne yapılır, brokoli en faydalı nasıl tüketilir, nasıl lezzetli olur soruları merak konusu oluyor.
Yapısı ve yeşil bir sebze olmasından dolayı her yemekte kullanılan brokoli ile yapılacak birçok tarif vardır. Bu tarifler şu şekildedir:
Brokoliyi en sağlıklı ve faydalı şekilde tüketebilmek için öncelikle pişirme şekli çok önemlidir. Nasıl pişirildiğine bağlı olarak brokoli bazı besinleri ve vitaminleri kaybedebilir. Brokolinin sağlıklı besinleri ve faydalarını kaybetmemesi için birkaç pişirme yöntemi şöyledir: