Adaçayı, hoş aroması ve sağlığa olan faydalarıyla bilinen popüler bitki çaylarından biridir. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen adaçayı, doğru demlendiğinde şifa kaynağı olabilir. Adaçayı, antioksidan içeriği yüksek bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirimi kolaylaştırmaya ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Adaçayı nasıl demlenir, 1 bardak suya ne kadar konulur, kaynatılır mı demeden önce doğru şekilde hazırlanmadığında, acı bir tat alabildiğini belirtmek gerekir.
Adaçayı demlemek oldukça basit bir işlemdir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Adaçayını en iyi şekilde demlemek için doğru su sıcaklığını, oranları ve demleme süresini dikkate almak önemlidir. 1-2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı yaprağı 1 bardak su için yeterli olacaktır. Adaçayı doğrudan kaynatılmamalıdır. Kaynar suya atıp demlemek en iyi yöntemdir. Kaynatılması halinde içerisindeki uçucu yağlar buharlaşabilir ve bitkinin sağladığı faydalar azalabilir.