Dişler, bebeklerin besinleri kolayca çiğneyebilmelerine ek olarak, konuşma yeteneklerini geliştirmelerine ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmalarına da destek olur. İlk olarak, alt ön dişler çıkar ve ardından da üst ön dişler çıkmaya başlar. Diş etlerini yararak çıkan dişlerin tamamlanma süreci, 2-3 yılı bulur. Ne zaman çıkmaya başladığını merak edenler için 3 aylık bebek diş çıkarır mı veya dişi kaşınır mı ilgili çekici noktalardır.
3 aylık bebeklerin diş çıkarmaları normal şartlarda pek mümkün değildir. Diş çıkarma süreci, genel olarak 6-12 ay arasında başlasa da bazı bebekler daha erken diş çıkarmaya başlayabilir. Bu dönemde, dişleri kaşınabilir, rahatsızlık hissedebilir ve ağız içlerini kaşımak isteyebilirler. Dişlerin erken çıkması, büyük ölçüde gelişim hızına ve genetik faktörlere bağlıdır. Bu sürece erken giren bebeklerde, diş etlerinde şişlik, salya akıntısı, huzursuzluk ve ellerini ağızlarına götürme gibi belirtiler görülebilir. 3 aylık bir bebekte diş çıkarma belirtileri gözlemlendiğinde, bu durumun diş çıkarma olup olmadığını doğrulamak için bir çocuk doktoruna danışılması tavsiye edilmektedir.
Bir bebeğin, 3 aylıkken diş çıkarmaya başladığını anlamak için bazı belirtiler bulunmaktadır. Bebekler bu dönemde, diş etlerinde kaşıntı ve rahatsızlık hissederler. Bundan dolayı, ellerine geçen her şeyi ağızlarına götürürler. Ayrıca, ağız çevresinde sık sık salya akıntıları görülür ve geceleri uykularından sık sık uyanabilirler. Diş etlerinde gözle görülür bir şişlik ve kızarıklık gözlemlenebilir. Tüm bu belirtiler, bebeğin diş çıkarmaya başladığının bir göstergesidir.
Ender görülen bir durum olsa da 3 aylık bebekler de diş çıkarabilir. Onların diş çıkarma süreçlerini rahat atlatabilmeleri için birkaç yöntem bulunmaktadır. Diş kaşıyıcıları, bebeklerin diş etlerindeki kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu kaşıyıcıları buzdolabında soğutarak kullanmak, ekstra rahatlama sağlayabilir. Ayrıca, temiz bir parmakla bebeğin diş etlerine nazikçe masaj yapmak da rahatlatabilir. Bebeğin rahatsızlığı devam ediyorsa, doktorun önerdiği şekilde uygun bir ağrı kesici veya diş jeli kullanılabilir.