6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma'da çöken köprüden yaklaşık olarak 15 kilometre aşağıda, Saltukova Köprüsü'nden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Filyos Çayı'nda yaklaşık bir buçuk kilometrelik bir alanda, Köy Hizmetleri'ne ait iş makinesi ile yapılan arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.
İl Özel İdaresi'nde çalışan iş makinesi operatörü Turgut Esen, daha önce bulunan cesetlerden bir tanesini kendisinin bulduğunu söyleyerek, "Daha önce 2 ceset bulundu. Bir tanesini ben balçığın içinde arama yaparken bulmuştum. Diğer ceset ise, arkadaşımız arama yaparken bulundu. O günden bugüne 5 cesedi sürekli arıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir sonuca varamadık. Genelde suyun dönüş yerlerinde arama yapıyoruz. Orada mil oluyor, o miller ağaç kökleri, pislikle beraber yığın yapıyor. O yığınların üzerini karıştırıp arama yapıyoruz. Çakılların altına bakmıyoruz çünkü çakıl sert malzeme olduğu için, çakılın altında zaten olmaz" dedi.
Faciada babasını ve yeğenini kaybeden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, çalışmaları yakından takip ettiğini ifade ederek, "Yapılan aramalar tamamen ihtimale karşı, varsayıma dayanılarak, muhtemelen oradaki arazi yapısından kaynaklanan, selin suyun geldiği noktada, takılabilecekleri, tıkanabilecekleri bir noktadır. Belediyemiz köy hizmetlerinin kepçesiyle çalışmalarımız devam etmektedir. Çok zor olsa da umudumuzu korumak istiyoruz. Gözümüz kulağımız bu çalışmalardadır. Ailemin de gözü kulağı bu çalışmalarda, her an her dakika çıkıverecekmiş gibi bir umut içerisindeler. İmkanların el verdiği ölçülerde, biz çalışmaların devamından yanayız. Yabani hayvanların, kuşların, zaman zaman bedenlere ulaşılmasında faydası oluyor. Yabani hayvanlar, kuşlar, ırmak yatağında ne kadar bir noktada yoğunlaştığı takdirde, orada mutlak surette bir durumla karşı karşıya kalınabiliyor. Bu nokta itibariyle, biz kokudan hayvanların hal ve hareketinden de faydalanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kaymakam Hasan Yaman, köprü faciasıyla ilgili olarak afet ekiplerinin şüpheli gördükleri alanlarda çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirterek, şunları söyledi:
"6 Nisan'da vuku bulan Çaycuma Köprüsü ile alakalı olarak, olayın hemen akabinde arama kurtarma çalışmaları başlamıştı. 10 vatandaşımıza ulaşmış, 5 vatandaşımızın arama çalışmaları devam ediyordu. O günden bugüne kadar Zonguldak afet arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürdüler. Yine 5 vatandaşımızın bulunması için hem iş makineleriyle, hem arama kurtarma ekiplerinin kanalıyla, özellikle afet ekiplerinin şüpheli gördükleri alanlarda çalışmaları yoğunlaştırmak suretiyle, yine bu çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalara İl Özel İdaresi belediye iş makineleri ve personel olarak da destek veriyor. DSİ zaman zaman bu saydığım kurumlara yardımcı oluyorlar. Çalışmalarımız yine İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün teknik ekiplerinin yönlendirmesiyle devam edecektir. İnşallah kaybolan 5 vatandaşımızı da bulur, yakınlarına teslim ederiz. Bu arama kurtarma çalışmaları, bazı noktalarda yoğunlaşmaktadır. Bunun nedeni ise arama kurtarma ekiplerinin deneyimlerine, tecrübelerine, suyun akış yönüne, kulplara, kıvrımlara yöneliktir. Hem de diğer canlıların uçuş hareketlerini, hayvan hareketlerini gözlemleyerek mevcut alanları tespit ettiler. Biz de çalışmalarımızı şu an bu alanlar üzerinde yoğunlaştırdık."