PATLICAN KEBABI MALZEMELERİ
1 kilo patlıcan (kemer patlıcanı)
Köfte İçin:
Yarım kilo kuzu-dana karışık kıyma
Yarım demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Domates
Sivri biber
PATLICAN KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanları 3 parmak genişliğinde doğrayalım.
- Fırın tepsisine bir kaç damla zeytin yağı damlatalım ve tepsiyi yağlayalım.
- Patlıcanların şeklini bozmadan (patlıcanlar bölünmemiş gibi) tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 230° fırında 40 dakika pişirelim.(patlıcanların inceliğine ve fırının pişirme hızına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)
- Robota sarımsağı, maydanozu, soğanı koyalım ve robottan geçirelim.
- Herhangi bir kabın içine robottan geçirdiğimiz malzemeleri, kıymayı, zeytin yağını, karabiberi, tuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.
- Harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim.
- Patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri yerleştirip, patlıcanları birbirine yaslayalım.
- Kalan boşluklara domates, sivri biber yerleştirelim.
- Patlıcan kebabımızı tekrar 220° fırına koyalım ve köfteler pişene kadar bekleyip, servise sunalım. Afiyet olsun.