Mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biri olan zeytinyağını doğru şekilde saklamak, hem lezzetini hem de faydalarını korumak açısından büyük önem taşıyor. Ancak birçok kişi, pratik olması adına zeytinyağını ocak kenarında tutmayı tercih ediyor. Uzmanlar, bu alışkanlığın zeytinyağının daha hızlı bozulmasına neden olabileceğini belirtiyor.
Tüketici araştırmaları yapan Which? adlı kuruluşun uzmanları, zeytinyağını serin, karanlık bir yerde saklamanın ömrünü uzatacağını ve kalitesini koruyacağını vurguluyor.
"Zeytinyağınızı ışıktan, sıcaktan ve oksijenden uzak bir dolapta muhafaza etmek, ürünün daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur," diyen uzmanlar, bu sayede yağın erken bozulmasının önlenebileceğini ifade ediyor.
Zeytinyağının şarap gibi yıllandıkça daha iyi hale gelmediğine dikkat çeken uzmanlar, açıldıktan sonra yağın oksijenle temasının bozulmayı hızlandırdığını söylüyor.