Karbonhidrat yemeye tepki olarak kan şekeri yükselmesi yaygındır çünkü karbonhidratlar diğer gıda gruplarından daha hızlı glikoz olarak parçalanır. Bununla birlikte, tip 2 diyabet varsa, kan şekerini stabilize eden hormon olan insülin ciddi şekilde bozulur. Kan şekeri seviyeleri daha sonra yükselir ve bu, birçok soruna neden olabilir.
Neyse ki, bu duruma karşılık vermeniz mümkün. Diğer diyet öğeleri kan şekerini azaltırken, karbonhidratlar kan şekerini yükseltir. Yemek sonrası kan şekeri artar ve limon suyu birkaç dakika içinde uyarır.
SpringerLink'te yayınlanan bir araştırma, siyah çay ve limon suyunun ekmeğe verilen glisemik yanıt ve enerji alımı üzerindeki etkilerini inceledi. Bir yiyeceğe veya yemeğe verilen glisemik tepki, tüketildikten sonra kan şekeri seviyelerini etkiler.