İstanbul'da havacılık teknolojisi alanında faaliyet gösteren bir şirkette sistem mühendisi olarak çalışan 28 yaşındaki Ecem Sultan Çamlı korkunç bir kazanın kurbanı oldu. Sabah saatlerinde Pendik Teknokent'teki işine scooter ile gittiği sırada, kendisine çarpan tırın altında kalarak hayatını kaybetti. Ebabil Bilim ve Teknoloji Derneği'nin de kurucu başkanı olan genç mühendis, geçen hafta katıldığı SAHA EXPO'dan bir paylaşım yapmış ve "Türkiye'nin havacılık ve savunma alanındaki gücünü artırma hedefiyle geliştirdiğimiz hava araçlarımızı sergilemekten gurur duyuyoruz." İfadelerini kullanmıştı.
Balıkesir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu 28 yaşındaki Ecem Sultan Çamlı, Pendik'teki Teknopark İstanbul kampusünde bulunan DASAL Havacılık ve Uzay Teknolojileri şirketinde sistem mühendisi olarak çalışıyordu. Kurtköy'de ikamet eden Çamlı her gün yaptığı gibi elektrikli scooter ile dün sabah evden çıktı. Sabah saat 08.45 sıralarında Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı üzerinde seyir halinde bulunduğu sırada Hasan Furkan Çolak'ın kullandığı tır kendisine çarptı.
150 METRE SÜRÜKLENDİ
Kör noktada kaldığından tır şoförü tarafından fark edilemeyen ve bir süre boyunca tırın ön kısmına adeta yapışık halde giden Ecem Sultan Çamlı bir süre sonra tırın altında kaldı. Aracın altında yaklaşık 150 metre sürüklenen ve ağır yaralanan genç mühendis hastanede hayatını kaybetti. Çamlı'nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, gözaltına alınan tır şoförü Hasan Furkan Çolak, buradan adliyeye sevk edildi. Çolak 'taksirle öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.
PARLAK ZEKA, GURUR VEREN KARİYER
Birçok başarılı projede yer alan elektrik ve elektronik mühendisi Ecem Sultan Çamlı, kendi kurduğu Ebabil Bilim ve Teknoloji Derneği'nin başkanlığını da yürütüyordu. Bu dernek aracılığıyla bir grup mühendisle birlikte havacılık ve savunma sanayii alanında projeler hazırlayan Çamlı, hayat dolu ve çalışkan bir mühendis olarak dikkat çekiyordu. Çamlı, 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Bir gün buraya en yakın arkadaşımla kendi şirketimizi kurduk diye tweet atacağım" diye yazmıştı.
SAHA EXPO'YA KATILDI
Çalıştığı şirketle birlikte geçen hafta SAHA EXPO Fuarı'na katılan Ecem Sultan Çamlı fotoğrafının altına gururla şunları kaydetmişti:"Savunma sanayimizin inovasyonlarını tanıtmak ve sektördeki en son gelişmeleri takip etmek amacıyla SAHA EXPO 2024 fuarında yerimizi aldık. DASAL Havacılık olarak, Türkiye'nin havacılık ve savunma alanındaki gücünü artırma hedefiyle geliştirdiğimiz hava araçlarımızı sergilemekten gurur duyuyoruz.