Hafta sonu sabahlarının en keyifli anlarından biri, bol tereyağı ve şurupla kaplanmış, buharda tüten pancake'lerin başrolde olduğu bir kahvaltı masasında oturmaktır. İster bir kafede ister kendi mutfağınızda olun, güne pancake ile başlamak günü güzelleştirmenin garantili yollarından biridir. Peki puf puf bir pancake nasıl yapılır? İşte cevabı...
Sert, düz ya da tatsız bir pancake tabakası keyfinizi kaçırabilir. Bu nedenle, pancake'lerinizi lezzetli ve kabarık yapmanın sırlarını öğrenmek için kahvaltı ve brunch konusunda uzmanlaşmış şeflere başvurduk.
PANCAKE'LER NEDEN KABARIR?
Dandelion Cafe'nin şefi JC Ricks'e göre, "Kabarıklık, esas olarak hamurun içindeki kabarcıklardan gelir ve bu kabarcıklar pancake tarifi sürecinde iki kez oluşur."
1. Aşama: Asidik bir malzeme, kabartma tozu içindeki karbonatı harekete geçirir. Bu reaksiyon, hamurda hava cepleri ya da kabarcıklar oluşturur. Bu asidite genellikle tarifteki sıvılardan gelir.
2. Aşama: Isı uygulanınca, çift etkili kabartma tozu daha fazla karbon dioksit açığa çıkarır. Pişirme sırasında bu kabarcıklar hamurun içinde sabitlenir ve pancake'lere kabarık bir doku kazandırır.
KABARIK PANCAKE YAPMANIN 1 NUMARALI SIRRI
Görüşlerine başvurduğumuz dört şeften üçü, hamuru fazla karıştırmamanın kabarık pancake yapmanın en önemli sırrı olduğunu söylüyor.