Yediğimiz bazı lezzetler hepimiz için unutulmaz oluyor. Ancak bu yiyecekleri bulmak her zaman kolay olmuyor. Amerika'da hizmet veren bir restoran ise hamburgerlerinin lezzetinin 100 yıldır değiştirmedikleri yağdan geldiğine inanıyorlar.
100 yıldan fazla süredir köftelerini aynı yağda kızartan ve bunun lezzetli hamburgerlerinin sırrı olduğunu iddia eden bir lokanta bulunuyor. Elmer "Doc" Dyer, 1912 yılında Memphis'te, köfteleri karşı konulamaz hale getirmek için gizli baharat karışımına güvenerek, şimdilerde ünlü olan burger dükkanını kurdu. Ve ilginç olan, bu gerçekten işe yaradı ve insanlar Dyers'ın burgerlerini çok sevdiler, ancak bir gün aşçılardan biri tavadaki yağı değiştirmeyi unuttuğunda burgerlerin daha da güzel hale geldiğini keşfettiler.
Restoranın şu anki sahibi Kendall Robertson, ertesi gün birinin içeri girdiğini, bir burger yediğini ve "Hayatımda yediğim en iyi burger bu" dediğini iddia ediyor.
Dyer's burgerleri, restoranın efsanevi yüzyıllık yağıyla dolu büyük döküm demir tavalara atılmadan önce tahta bir tokmakla dövülen yuvarlak kıyma ile başlıyor. İnce köfteler kızartıldığında küçülme eğilimindedir, bu nedenle çoğu kişi genellikle iki katlı, bazen de üç katlı istiyor.
Çoğu insanın yüzyıllık yağda pişirilmiş burgerlerden hoşlanmayacağını düşünüyor olsanız da, Kendall Robertson gizli malzemeyi bilenlerin sadece bununla yetinmediğini ve hatta bazılarının aslında iki kez daldırdığını söylüyor.
Bazı kişilerin ise paketlenmeden önce burgerlerinin tamamını ekmekleri ve her şeyiyle burgere lezzetini verdiğine inandıkları bu yağa batırılmasını istiyorlar.