Güzelliğiyle bir döneme damga vurdu, oynadığı her film hafızalara kazındı… Ama kimsenin bilmediği bir gerçek yıllar sonra gün yüzüne çıktı! Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Gülşen Bubikoğlu'nun, Türk sanat müziğinin dev ismiyle olan akrabalığı duyanları adeta şoke etti. Meğer o da ailedenmiş!
Gülşen Bubikoğlu zarafeti, duruluğu ve beyazperdedeki asaletiyle Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından biri. Oynadığı filmlerle gönüllerde taht kuran Bubikoğlu'nun özel hayatı ise hep gözlerden uzak kaldı. Ancak şimdi ortaya çıkan bir detay, hem hayranlarını hem de magazin dünyasını şaşırttı!
Meğer Gülşen Bubikoğlu'nun dayısı, Türk sanat müziğinin ünlü ismiymiş!
Üstelik sadece Gülşen Bubikoğlu da değil… Oyunculuk ve güzellik konusunda ondan geri kalmayan kardeşi Nilgün Bubikoğlu da aynı şekilde Adnan Şenses'in yeğeni!
İŞTE AKRABALIĞI İLE ŞAŞIRTAN BİR DİĞER ÜNLÜ İSİM!
Usta filmlerde ya annedir ya da teyze Şükriye Atav... Yeşilçam'ın unutulmaz emektarlarındandı. Çillenmiş elleri, nemli gözleriyle hıçkırırken çektiği burnu ile ne de şefkatli bir kadındı.
Şükriye Atav, başındaki beyaz tülbenti ve basma eteği ile Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri arasında yer almayı başarmıştır.
600'den fazla filmde rol alan usta sanatçı 8 Ekim 2000 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrıldı.
Türk Sinemasının emektar oyuncusu Şükriye Atav'ın spiker ve oyuncu 2 oğlu bulunuyor.
İşte Şükriye Atav'ın oğulları Yalçın ve Erdöl Boratap...
Yalçın Boratap
1962-1963 sezonundan bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışan Yalçın Boratap'ın, oyunculuğu seçmesinde, annesi Şükriye Atav'ın, içinde yetiştiği Şehir Tiyatroları'nın ve bu Okul'un ustalarının büyük etkisi olmuştur. Televizyon dizilerinde oynamış ve belgesel seslendirmeleri yapmıştır. Halen konuşma ve drama dersleri vermektedir.
Erdöl Boratap
1937 yılında Istanbul'da doğdu. Öğrenimini Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümünde sürdüren Boratap, 1960 yılında Ankara Radyosu'nun açtığı sınavı kazanarak spiker kadrosuna girdi. İki yıllık dikkat çeken çalışmalarının ardından 1963 yılında İstanbul radyosuna geçiş yaptı ve emekli olana dek başarılı hizmetler sundu.
Sonraki yıllarda seslendirme çalışmaları yapan Erdöl Boratap, 1992 yılında Kalkan'a yerleşti ve son yıllarını çok sevdiği bu yörede geçirdi. 75 yaşında hayatını kaybeden Erdöl Boratap, Kalkan'da tiyatro sanatçısı annesi Şükriye Atav'ın yanında toprağa verildi.