Samsung Galaxy S21 serisinin en üst modeli olan Galaxy S21 Ultra yeni inceleme konuğumuz oldu. Yeni amiral gemisi neler sunuyor? Özellikleri nasıl? S21 Ultra'yı diğerlerinden ayıran farklar nedir? Lafı daha fazla uzatmadan incelememize geçelim.
Ağırlık: 227 g
Ekran: 6.8 inç Dynamic AMOLED 2X, 1440 x 3200 çözünürlük
Çipset: Exynos 2100
RAM: 12 GB
Hafıza: 128/256 GB (MicroSD kart desteği yok)
Kamera: 108+10+10+12 MP ana kamera, 40 MP ön kamera
Pil: 5000 mAh
Bağlantılar: 5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2, USB-C portu
Biyometrik güvenlik: Yüz tanıma ve parmak izi okuyucu
Suya ve toza dayanıklı (IP68 sertifikası var)
Fiyat: 15.999 TL
S PEN DESTEĞİ VAR
Eski modellere kıyasla S21 Ultra'da ek bir bonus olarak S Pen desteği var. Note serisinin S Pen'leri S21 Ultra'la çalışıyor, ama bu durumun bir dezavantajı var. S Pen, telefonla birlikte gelmiyor. Ekstradan almanız gerekli.
S Pen'i denedik. Birkaç günlük kullanımdan sonra performans olarak Note 20 Ultra'la arada herhangi bir fark olmadığını gördük. S21 Ultra'daki S Pen kullanımı, Note 20 Ultra kadar duyarlı ve kullanışlı.
KULLANIM SÜRESİ NASIL?
Samsung Galaxy S21 Ultra'da 5000 mAh değerinde pil var. Normal kullanımla bir günü rahatça çıkartıyor. Klasik olarak bir kullanım senaryosu uyguladık. Bu senaryo içinde oyun oynadık, video izledik, sosyal medya uygulamalarını kullandık, fotoğraf çektik, video kaydı yaptık, internette sörf yaptık, müzik dinledik, arada telefonla görüşmeleri ve e-posta trafiği de var. İnternete ise hem mobilden hem de Wi-Fi'den bağlandık. Sonuç olarak sabah %100 olan telefonun şarjı, akşam saat 23:00 civarında %25'ti.
S21 Ultra'da müzik hizmeti sunan bir platformun uygulamasını açıp, bluetooth kulaklıkla podcast'ler ve parçalar dinledik. Bir saat içinde şarj %3 azaldı. Dizi ve film içerikleri sağlayan bir platformun da uygulamasını kullandık ve bir saatlik kullanımda %7 oranında şarjın azaldığını gördük. Bunları yaparken S21 Ultra'da parlaklık otomatik değildi ve parlaklık seviyesini de yükseltmiştik. Ayrıca her iki uygulamada içerikleri indirmedik, çevrimiçi olarak kullandık.
Şarj olma konusuna gelecek olursak, Galaxy S21 Ultra, 25W kablolu, 15W kablosuz şarj desteğine sahip. Bu konuda bazı rakiplerinin arkasında kalıyor. S20'de 45W şarj desteği vardı, ancak Samsung geri adım atmış durumda. Telefonu 25W'lık adaptörle şarj ettik. Saat 15:30'da şarjı tamamen bitmişken fişe taktık. 16:45'te cihazın tamamen şarj olduğunu gördük. Yani 1 saat 15 dakikalık sürede şarj oluyor.
SONUÇ NEDİR?
Samsung Galaxy S21 Ultra genel hatlarıyla gerçek bir amiral gemisi. Özellikle ekran konusunda çok başarılı. Bir önceki modellere göre geliştirilen kamera yetenekleri de dikkat çekici. Kutusunda şarj adaptörü ve kulaklığın olmaması eksi kısmı. Fiyat konusunda ise herkese hitap etmiyor.
Artılar
+Muhteşem bir ekranı var
+Yüksek performans
+Çok yönlü kamera
+S Pen desteği
Eksiler
-Büyük ve ağır
-Kutusunda şarj adaptörü ve kulaklık çıkmıyor
-microSD kart desteği yok
-Şarj hızı önceki modellere göre daha düşük