Huawei P40 serisinin giriş modeli olan P40 Lite yeni inceleme konuğumuz oldu. Aslında P40 Lite geçtiğimiz aralık ayında Çin'de Huawei nova 6 SE adıyla çıkmıştı. Daha sonra ise Malezya'da Huawei nova 7i olarak piyasaya sürüldü. Kirin 810 sistem yongası, 4 sensörlü ana kamerası gibi özellikleri olan telefonu bir süre boyunca kullandık ve test ettik. Lafı daha fazla uzatmadan Huwaei P40 Lite'ın neler sunduğuna birlikte bakalım.
Ağırlık: 183 g
Ekran: 6.4 inç LTPS IPS LCD 1080 x 2310 çözünürlük
Çipset: HiSilicon Kirin 810
RAM: 6 GB
Hafıza: 128 GB (Nano Memory kart desteği var)
Kamera: 48+8+2+2 MP ana kamera, 16 MP ön kamera
Pil: 4200 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C portu, 3.5 mm kulaklık girişi
İşletim sistemi: Android 10.0 (AOSP - HMS) + EMUI 10
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Fiyat: 3.199 TL
TEKNİK KADRO NASIL?
Telefonda 7 nm'de üretilmiş olan HiSilicon Kirin 810 sistem çipi var. 8 çekirdekli olan bu yongada 2.27 GHz'de çalışan 2 adet Cortex-A76 var. Geri kalan 6 çekirdeği ise 1.88 GHz'de hızında olan Cortex-A55 oluşturuyor. Grafik işlemcisi ise Mali-G52 MP6. Huawei P40 Lite'da 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor.
Açık olmak gerekirse telefon genel kullanım açısından gerçekten hızlı. Rutin işleri başarıyla gerçekleştiriyor. Cihazda oyun da oynadık. Huawei AppGallery'den Drift Max Pro, Asphalt 9, FPS Sniper Elite 3D'yi denedik. Oyunları FPS düşmesi veya yavaşlama olmadan oynadık. Telefonun oyun performansı da iyi.
AnTuTu benchmark yaptık ve telefon 298 bin puan aldı.
BİYOMETRİK GÜVENLİK
Hazır telefonun teknik kısmından ve performansından bahsetmişken, biyometrik güvenliği es geçmeden olmaz. Telefonda yüz tanıma ve parmak izi okuyucu var.
Parmak izi okuyucunun güç düğmesinde olması kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Düğmeye hiç basmadan sadece parmağınızla dokunmanız yeterli. Parmak izi tarayıcısı bir hayli hızlı çalışıyor ve parmak izini telefona eklemek istediğiniz zaman da kayıt hızlıca yapılıyor.
Yüz tanıma da hızlı, düşük ışıklı ortamlarda da yaptığımız denemelerde yüz tanıma genel olarak çalıştı. Ama bir iki kere çalışmadığı oldu.
Bununla birlikte telefonda düşük ışık telafisi özelliği var, bu özellik karanlık veya düşük ışıklı ortamlarda yüz tanımanın daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Artılar
+Kompakt gövde ve renk seçenekleri
+Ekran genel olarak başarılı
+Günlük performansı hızlı
+Pil ömrü ve yüksek hızlı şarj
+Parmak izi tarayıcılı güç düğmesi
Eksiler
-Suya ve toza dayanıklı değil