Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+, ağustos ayı başında düzenlenen etkinlikle birlikte resmen tanıtıldı. Tanıtımdan sonra Note 10 ve büyük kardeşi Note 10+'a kısaca göz atmıştık. Sonunda Note 10 inceleme merkezimizin konuğu oldu. Aylardır hakkında konuşulan ve merakla beklenen telefonun performansını test ettik. Lafı daha fazla uzatmadan incelememize geçelim ve tüm detaylara birlikte bakalım.
Ağırlık: 168 g
Ekran: 6.3 inç Dinamik AMOLED 1080 x 2280 çözünürlük
Çipset: Exynos 9825
RAM: 8 GB
Hafıza: 256 GB (microSD kart desteği yok)
Kamera: 12+12+16 MP üçlü ana kamera, 10 MP ön kamera
Pil: 3500 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C
İşletim sistemi: Android 9 Pie + One UI
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Suya ve toza dayanıklı
Fiyat: 9.899 TL
ARAYÜZ, DEX VE SES PERFORMANSI
Samsung son senelerde arayüz konusunda oldukça iyi. Teknoloji devi Galaxy S4, S5, Note 4 gibi eski telefonlarda gördüğümüz arayüzü yıllar önce rafa kaldırdı. Sade ve hızlı bir arayüz tasarladı. Her yeni sürümle birlikte arayüzü daha da geliştiriyor. Note 10, akıcı ve basit bir arayüze sahip. Kullanımı gayet kolay.
Bir de DeX konusu var. DeX, Samsung'un Note serisi için kullandığı PC arayüzü. Bugüne kadar ayrı satılan dock ile bu özellikten yararlanılıyordu. Artık Note 10'u bilgisayara doğrudan bağlayarak DeX kullanılabiliyor. Samsung ve Microsoft bu konuda iş birliği yaptı.
Sese gelecek olursak, telefonun yanında gelen AKG kulaklıklar iyi performans sunuyor. Telefonda Dolby Atmos destekli stereo hoparlör var ve performansı güzel.
BİYOMETRİK GÜVENLİK
Tabii ki parmak izi ve yüz tanıma Note 10'un güvenlik özellikleri arasında yer alıyor. Ekrana entegre parmak izi gayet hızlı çalışıyor. Parmak izinizi tarayıcıya tanıtmak da kolay. Yüz tanıma özelliği de hızlı ve karanlık ortamda çalışıyor.
KULLANIM SÜRESİ NEDİR?
Samsung Galaxy Note 10'da 3500 mAh değerinde pil var. Pil performansını ölçmek için klasik olarak kullanım senaryosu uyguladık. Bu senaryo içinde WiFi/mobil bağlantı karışık olmak üzere internette sörf yapmak, sosyal medyaya bakmak, video izlemek, müzik dinlemek, telefonla konuşmak, fotoğraf çekmek, biraz oyun oynamak, e-posta trafiği, makale okumak gibi aktiviteler yer alıyor. Sabah %100 şarjı olan telefonun, gece 01:00 civarında şarjının %17 kaldığını gördük. Note 10, bir günü rahatlıkla çıkartıyor. Telefonun hızlı şarj desteği var. Kutudan çıkan adaptörle hızlı şarj edebilirsiniz. Adaptörün girişi de USB-C. Bu yüzden kutudan çıkan iki tarafı da USB-C olan kabloyu kullanmanız gerekiyor. Eğer kablo bozulursa veya kaybederseniz, iki tarafı da USB-C olan kablo satın almanız gerekiyor.
S10 gibi kablosuz şarjdan da yararlanan telefonda, kablosuz olarak başka cihazları şarj etme özelliği var. Buna Wireless PowerShare deniliyor. Eğer kablosuz şarj desteği olan başka bir telefonu veya cihazı, Note 10'un arka kısmına koyarsanız ve Wireless PowerShare'ı aktif ederseniz diğer cihaz şarj oluyor.
SONUÇ NEDİR?
Samsung Galaxy Note 10 tasarımı, kameraları, ekranı, performansı, daha yetenekli olan S Pen ile gayet güzel bir telefon. Amiral gemisinde olması gereken her şeyi sunuyor. Keşke klasik kulaklık girişi ve microSD kart desteği de olsaymış. Telefonun fiyat olarak da biraz daha düşük olmasını tercih ederdik.
Artılar
+Harika ekranı var
+Üst düzey performans
+Kameralar
+Yeni yeteneklerle donatılmış olan S Pen
+PowerShare özelliği
Eksiler
-MicroSD kart desteği ve kulaklık girişi yok