Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+, ağustos ayı başında düzenlenen etkinlikle birlikte resmen tanıtıldı. Tanıtımdan sonra Note 10 ve büyük kardeşi Note 10+'a kısaca göz atmıştık. Sonunda Note 10 inceleme merkezimizin konuğu oldu. Aylardır hakkında konuşulan ve merakla beklenen telefonun performansını test ettik. Lafı daha fazla uzatmadan incelememize geçelim ve tüm detaylara birlikte bakalım.
Ağırlık: 168 g
Ekran: 6.3 inç Dinamik AMOLED 1080 x 2280 çözünürlük
Çipset: Exynos 9825
RAM: 8 GB
Hafıza: 256 GB (microSD kart desteği yok)
Kamera: 12+12+16 MP üçlü ana kamera, 10 MP ön kamera
Pil: 3500 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C
İşletim sistemi: Android 9 Pie + One UI
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Suya ve toza dayanıklı
Fiyat: 9.899 TL
EKRAN NASIL?
Galaxy Note 10'da 6.3 inç'lik 1080x2280 çözünürlüğünde Dinamik AMOLED ekran bulunuyor. HDR10+ desteği olan ekranın yoğunluğu ise 401 ppi. S10 ve S10+'a, Note 9'a göre ekran çözünürlüğü düşük. Bu durum biraz tuhaf gelebilir. Genel olarak Note serisi her zaman en iyi ve en üst özelliklere sahip olurdu. Bu durum serinin önceki hamleleriyle örtüşmüyor. Gerçi ortada iki tane model var, Note 10+'ın çözünürlüğü 1440x3040. Note 10 küçük kardeş olduğu için Samsung böyle uygun görmüş diyebiliriz. Ama çözünürlüğün yine de Note 10+ gibi olmasını isterdik.
Çözünürlüğü bir kenara atacak olursak, ekran her zamanki gibi harika. Keskin renkler kendini belli ediyor. Samsung'un OLED panellerinde gördüğümüz siyah renk muhteşem yansıtılıyor. Farklı açılardan ekrana bakıldığında herhangi bir görüntü kaybı yok. Özetle ekran hakkını veriyor.
S PEN FAKTÖRÜ
Note serisinin öne çıkan özelliklerinden biri kalemi oldu. S Pen, Note 10'da sağ alt köşeye yerleştirilmiş. S Pen yazı yazarken veya bir şeyler çizerken üstün bir duyarlılığa sahip. Tüm kullanışlı özelliklerini korurken, biraz daha geliştirilmiş. BLE (Bluetooth Low Energy) kalemde yer alıyor. Bluetooth ile karşılaştırıldığında daha az enerji harcıyor. S Pen'i uzaktan kumanda gibi kullanabilirsiniz. Kalemin üstündeki düğmeye basıp, belirli hareketleri yaparak, telefona hiç dokunmadan fotoğraf çekebilir, ön kameradan arka kameraya geçebilirsiniz. Zaten bunlarla alakalı bilgiler telefonda kullanıcıya sunuluyor. S Pen'in pil ömrü ise 10 saat. Not tutma uygulamasında da birkaç yenilik var.
PERFORMANS!
Samsung Galaxy Note 10'da 8 çekirdekli Exynos 9825 sistem çipi, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama alanı var. MicroSD kart desteği olmadığı için Samsung, depolama alanını 256 GB olarak belirlemiş. Note 9 ise 128 ve 512 GB olmak üzere iki farklı seçeneğe sahipti, ayrıca microSD kart desteği de sunuyordu.
Kağıt üstündeki özellikleri es geçip, gerçek dünya deneyimine dönelim. Note 10 tam bir performans canavarı. Telefon Facebook, Twitter, Instagram, Chrome tarayıcısı gibi klasik kullanılan uygulamaları hızlı şekilde açıyor. Uygulamalardan ana ekrana geri dönüş de hızlı. Arka planda birçok uygulama açık olsa bile performansta herhangi bir sıkıntı olmuyor. Bununla birlikte tabii ki bazı ağır uygulamaları ve oyunları da denedik.
Galaxy Note 10'da War Dragons, PUBG, FIFA Futbol, Asphalt 9: Legends oyunlarını oynadık. Cihaz, herhangi bir oyunda performanstan ve grafiklerin kalitesinden ödün vermedi. Tüm oyunları akıcı şekilde oynatmayı başardı. Oyun oynarken Note 10 biraz ısınıyor, ancak bu ısınma normal seviyede.
AnTuTu ve Geekbench testlerini de gerçekleştirdik. Note 10 AnTuTu'dan 348615 puan aldı. Geekbench'te ise tek çekirdekte 4237, çoklu çekirdekte de 10078 puan almayı başardı.
Artılar
+Harika ekranı var
+Üst düzey performans
+Kameralar
+Yeni yeteneklerle donatılmış olan S Pen
+PowerShare özelliği
Eksiler
-MicroSD kart desteği ve kulaklık girişi yok