Nexus serisinin metal zırhlı canavarı elimize geçti.
Boyutlar: 159.3 X 77.8 X 7.3 mm
Ağırlık: 178 gram
Ekran: 5,7 inç WQHD (2560 x 1440), 518 ppi, AMOLED, Corning Gorilla Glass 4
Çipset: Qualcomm Snapdragon 810
İşlemci: 64 bit 4 çekirdekli 1.5 GHz ve 4 çekirdekli 2 GHz
RAM: 3 GB
Hafıza: 32/64/128 GB (MicroSD kart desteği yok)
GPU: Adreno 430
Kamera: 12.3 MP ana kamera + 8 MP ön kamera
Pil: Çıkarılamaz 3450 mAh
Bağlantılar: LTE cat. 6, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac 2x2 MIMO çift bant (2.4 GHz, 5.0 GHz), Bluetooth 4.2, NFC, GPS / GLONASS
İşletim sistemi: Android 6.0.1
Parmak izi okuyucu sensör: Var
Sim: Nano sim
4K video tahmin edilebileceği gibi gayet keskin, ayrıca 240 FPS'de yavaş çekim özelliği var (Nexus 5X'in ise 120 FPS). Her şey iyi güzel olsa da, kameranın HDR modu biraz yavaş. Ayrıca optik görüntü sabitlemenin eksikliği de hissediliyor. Ön tarafa 8 MP'lik kamera yerleştirilmiş, bol bol kaliteli selfie'ler çekebilirsiniz.
Pil ve USB Type-C
Nexus 6P'de 3450 mAh'lık pil var. Kendi kullanım ölçüme göre 6P, 6 buçuk saatte yakın pil süresi sunuyor. Ama bu süre kullanıcıya göre değişir. Çünkü bolca oyun oynadığım zamanlar oldu. Ancak düşük güç modu var, bir hayli işe yarıyor. Bir keresinde şarjım %20'lerde kalmıştı ve sabah acil bir toplantıya yetişmem gerekiyordu (Şarj kablosu da yanımda değildi). Düşük güç modu sağ olsun, uzun süren toplantı ve çalıştığım yere geri dönmem dahil öğlene kadar olan sürede 6P'nin şarjı yetti, arttı bile. Bu arada telefon hızlı şarj oluyor, 30 dakikada %60'a ulaşıyor. Tamamen şarj olması ise bir saati biraz daha geçiyor.
Şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. Nexus 6P, USB Type-C portuna sahip ilk telefonlardan biri. Bu durum harika ama şimdilik can sıkıcı da. Neden derseniz, ben de size şu soruyu sorayım "Geleceğin bağlantısı olan USB Type-C şu anda çevrenizdeki kaç tane cihazda var?". Evet, Nexus 6P'yi kendi orijinal USB Type-C kablosuyla bilgisayara bağlama imkanınız yok (İki tarafıda USB Type-C). Google, 6P'nin kutusuna bir tarafı normal USB olan kablo koymuş. Bu kabloyla Nexus 6P'yi bilgisayarınıza veya başka cihaza bağlayabilirsiniz. Bu arada bahsettiğim kablo da kısacık, sanki üretimde arta kalan kısımlardan imal edilmiş. Sonuç olarak dosyaları aktarmak için bu kısa kablo dışında ya dönüştürücü almanız ya da bulut depolama kullanmanız gerek. Birkaç sene içinde USB Type-C yaygınlaştığında her şey daha kolay olacak.
Sonuç nedir?
Eğer kafanızdan Android telefon geçiyorsa, o zaman Nexus 6P'yi hemen bir kenara yazın. Bazı eksileri olmasına rağmen genel hatlarıyla ve güncellemeleri hemen almasıyla kaliteli bir cihaz. Şimdiye kadar kullandığım en iyi Android telefonlardan biri oldu.
+Performansı yüksek
+Kamerası kaliteli
+Parmak izi okuyucusu bir hayli hızlı
+Ekranı başarılı ve canlı renkler sunuyor
+Kasa kalitesiyle Nexus cihazlar arasında en iyisi
-HDR modu biraz yavaş kalıyor
-Bu kadar güzel bir kamerada optik görüntü sabitleme keşke olsaymış
-USB Type-C iyi olsa da daha yeni yaygınlaştığı için Nexus 6P'yi şimdiki cihazlara bağlamak sıkıntı olabiliyor (Kısacık olan kabloyu en azından şimdilik yanınızdan ayırmayın!)