Nexus serisinin metal zırhlı canavarı elimize geçti.
Boyutlar: 159.3 X 77.8 X 7.3 mm
Ağırlık: 178 gram
Ekran: 5,7 inç WQHD (2560 x 1440), 518 ppi, AMOLED, Corning Gorilla Glass 4
Çipset: Qualcomm Snapdragon 810
İşlemci: 64 bit 4 çekirdekli 1.5 GHz ve 4 çekirdekli 2 GHz
RAM: 3 GB
Hafıza: 32/64/128 GB (MicroSD kart desteği yok)
GPU: Adreno 430
Kamera: 12.3 MP ana kamera + 8 MP ön kamera
Pil: Çıkarılamaz 3450 mAh
Bağlantılar: LTE cat. 6, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac 2x2 MIMO çift bant (2.4 GHz, 5.0 GHz), Bluetooth 4.2, NFC, GPS / GLONASS
İşletim sistemi: Android 6.0.1
Parmak izi okuyucu sensör: Var
Sim: Nano sim
Google ekranda sıçrama yaptı
Nexus 6P'de 5.7 inç'lik 2560x1440 çözünürlüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Teknik veriler kağıt üstünde kalsın, biz kullanıma bakalım. Nexus 6'nın ekranına farklı açılardan bakınca biraz zayıf kaldığı oluyordu. Ancak 6P'nin ekranında böyle bir şey yok. Genel olarak renkler zengin ve canlı. Siyah güzel görünüyor. Bana göre AMOLED'in tek kusuru beyaz rengi çok hafif çamurlu gibi göstermesi.
Marshmallow'un stok duvar kağıdında renklerin ne kadar sıcak olduğu belli oluyor. Eğer biraz daha aşağı tonda bir şeyler tercih edecek olursanız, ekran ayarları modundan sRGB'yi seçebilirsiniz. Bu mod renkleri biraz daha soğuk gösteriyor. Ama ben orijinal ekran modunu tercih ederim. Güneş altında ise görünüş gayet iyi. Parlaklık konusunda sıkıntı çekmezsiniz.
Yazılım ve performans
Nexus cihazlar son tüketiciler dışında, geliştiricilere de bir hayli hitap ediyor. Android'in son sürümünü alan ilk cihazlar Nexus'lar ve bir geliştiricinin Nexus üstünde yapabileceği bir şey var. 6P bize geldiğinde üstünde Android 6.0 vardı, ama kısa süre içinde 6.0.1 güncellemesini de aldı. Eğer güncellemeden yana kafam ağrımasın, yeni yazılım paketini beklemeyeyim diyorsanız o zaman Nexus serisi tam size göre. Marshmallow'e söz gelince, safkan Android bir hayli hızlı.
Performans
Nexus 6P'de Snapdragon 810 sistemçipiyle birlikte 3 GB RAM yer alıyor ki, 2015'in amiral gemilerinde kullanılan ortak formül. Doğruya doğru düz Android ve donanım bileşenleriyle birlikte Nexus 6P tam olarak performans canavarı olmuş. Şimdi aklınıza Snapdragon 810'un aşırı ısınma sorunları gelebilir, o zaman şöyle bir açıklama yapayım; Nexus 6P hızlı şarj olurken, çok fazla uygulama yükleyince ve fazla oyun oynayınca ısınıyor. Ama bu ısınma da aşırı derecede değil, normal derecede.
+Performansı yüksek
+Kamerası kaliteli
+Parmak izi okuyucusu bir hayli hızlı
+Ekranı başarılı ve canlı renkler sunuyor
+Kasa kalitesiyle Nexus cihazlar arasında en iyisi
-HDR modu biraz yavaş kalıyor
-Bu kadar güzel bir kamerada optik görüntü sabitleme keşke olsaymış
-USB Type-C iyi olsa da daha yeni yaygınlaştığı için Nexus 6P'yi şimdiki cihazlara bağlamak sıkıntı olabiliyor (Kısacık olan kabloyu en azından şimdilik yanınızdan ayırmayın!)