Sonunda Apple'ın akıllı saati Türk kullanıcılarla buluştu. Apple Watch'u almaya değer mi?
Boyutlar: 38 mm için 38.6×33.3×10.5, 42 mm için 42×35.9×10.5
Ekran: AMOLED, 38 mm'de çözünürlük 272×340, 42 mm'de çözünürlük 312×390
Sistem çipi: Apple S1
CPU: 520 GHz'lik APL0778
GPU: PowerVR SGX543
RAM: 512 MB
Depolama alanı: 8 GB
Pil: 38 mm'de 205 mAh, 42 mm'de 246 mAh
İşletim sistemi: Şu anda watchOS 1.0.1, ancak watchOS 2 güncellemesi gelecek
Bağlantılar: Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi
Desteklenen modeller ve yazılım ihtiyacı: iPhone 5 ve sonrası, iOS 8.2
Fiyat: Apple Watch Sport modeli ile 1249 TL'den başlıyor
Bildirimler bildiğimiz şekilde. Uygulamalar liste şeklinde sıralanmış. Belirlediğiniz uygulamalardan bildirim alabilirsiniz. Parlaklık ve Metin Puntosu, Taptic Engine'ın şiddeti gibi yapılandırma ayarları iPhone'daki Apple Watch uygulamasında var.
Apple Watch'un ekranında bildirim penceresi yukarıdan aşağıya indiriliyor. iOS'tan alıştığımız şekilde. Ancak son iki üç bildirim gösteriliyor, hepsi saatte yer almıyor. Bakışlar denilen kısım ise nelerin olduğuna kısa şekilde göz atmaya yarıyor. Saatin ekranında aşağıdan yukarı doğru çektiğiniz pencere Bakışlar kısmı. Bakışlardan kalp atışınızı ölçebilir, şarj durumunu görebilir, çalan müziğe, hava durumuna veya takvime göz atabilirsiniz. Bakışlarda nelerin olması gerektiği iPhone'daki uygulamadan ayarlanıyor. Apple Watch'un ekranı normalde kapalı, ancak bileğinizi yukarı kaldırdığınızda sensörler algılıyor ve ekran açılıyor. Buna Bilek algılama özelliği deniliyor. Bu özellik güzel, ama araba kullanırken veya gitar çalarken saat gereksiz yere açılıp kapanıp durdu. Yani kol çok hareketli olduğu zaman boşuna ekranı açıp kapatıyor, pilden yiyor, ben de kapadım. Apple Watch'ta Üzerini Kapatarak Sessize Al özelliği de var. Avuç içini üç saniye boyunca ekranın üstüne kapatırsanız, cihazı sessize alıyorsunuz. İsteyen kullanıcılar bu özelliği kapatabilir. Apple Pay, Apple Watch'ta çalışıyor ama ülkemizde olmadığından bizim için herhangi bir anlam teşkil etmiyor. Ayrıca Apple Watch'a parola ekleyebilirsiniz.
Apple Watch içinde e-posta, mesajlar, harita, müzik, fotoğraflar, anımsatıcı, uzaktan kontrol (iTunes veya Apple Tv için), cüzdan, aktiviteler ve egzersiz uygulamaları var. Mesaj geldiği zaman dikte ile cevaplayabilir veya hazır cevaplardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca yazılı veya sesli şekilde mesaj gönderme seçenekleri var. Eğer çevrenizde başka bir Apple Watch sahibi varsa ona kalp atışınızı mesaj olarak atma imkanınız var. İki Apple Watch arasında görsellerle mesajlaşıyorsunuz ve çizim yapıp gönderiyorsunuz. Aslında şu çizme işi mesela Japonca gibi bir dil için daha uygun olur. Müzik uygulaması iPhone'dan müzik çaldırıyor, Apple Watch'un hoparlöründen herhangi bir şey duyulmuyor. Beta testi devam eden watchOS 2'de bu durum değişti. Kamera uygulamasından iPhone'un kamerasını açıp fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca saatte nereye odaklama yaparsanız, iPhone'un kamerası oraya odaklanıyor. 3 sn'lik düğmeye basarsanız, geriye sayım gerçekleşiyor ve seri şekilde fotoğraf çekiliyor. Mesela arkadaşlarınızla birlikte fotoğraf çekilmek istediniz diyelim. iPhone'u bir yere sabit şekilde koyup, Apple Watch ile fotoğrafınızı çekebilirsiniz. Bu tür kolaylıkları var.
+Sporda iyi bir yardımcı
+Sensörleri ile öne çıkan yetenekleri var
+Hafif yapısı ve başarılı tasarım
+Çağrılar ve mesajlaşmada kolaylık sağlıyor
-watchOS'nin şimdiki sürümü
-Fiyatı biraz daha uygun olabilirmiş
-Bazı zamanlar eşleştirilen iPhone'la iletişim yavaş olabiliyor