Sonunda Apple'ın akıllı saati Türk kullanıcılarla buluştu. Apple Watch'u almaya değer mi?
Boyutlar: 38 mm için 38.6×33.3×10.5, 42 mm için 42×35.9×10.5
Ekran: AMOLED, 38 mm'de çözünürlük 272×340, 42 mm'de çözünürlük 312×390
Sistem çipi: Apple S1
CPU: 520 GHz'lik APL0778
GPU: PowerVR SGX543
RAM: 512 MB
Depolama alanı: 8 GB
Pil: 38 mm'de 205 mAh, 42 mm'de 246 mAh
İşletim sistemi: Şu anda watchOS 1.0.1, ancak watchOS 2 güncellemesi gelecek
Bağlantılar: Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi
Desteklenen modeller ve yazılım ihtiyacı: iPhone 5 ve sonrası, iOS 8.2
Fiyat: Apple Watch Sport modeli ile 1249 TL'den başlıyor
Apple Watch'un sağ tarafında kurma koluna benzer Digital Crown isimli döner düğme ve güç düğmesi yer alıyor. Digital Crown menüler arası geçişe, fotoğraflara yakınlaştırma yapmaya, seçenekler arasında dolaşmaya ve Siri'yi aktif hale getirmeye yarıyor. Zaten Apple, Digital Crown'la kullanıcılara kurmalı bir saat havası vermek istiyordu. Bunu da bir noktada başarmış. iPod'ların Click Wheel tuşu gibi olmuş. Digital Crown altındaki düğmeye güç düğmesi dememin sebebi gerçekten böyle olması. Bu düğmeyle saati açıyorsunuz. Apple Watch'u kapatmak veya güç koruması moduna geçmek için bu düğmeye basmak gerekli. Ayrıca favori kişilerinize de bu düğmeyle ulaşabilirsiniz. İki düğmeye aynı anda basarsanız ekran görüntüsü alıyorsunuz.
Saatin arka kısmı ise asıl önemli nokta. Ama burada altın, çelik ve spor modelinin önemli bir farkı daha ortaya çıkıyor. Spor modelinde kompozit arka yüz ve sert kaplamalı optik polimer lensler var. Altın ve çelikte ise safir lenslerle seramik kaplama kullanılmış. Arka tarafta Apple Watch'un yeteneğini ortaya koyan ışığa duyarlı fotodiyotlarla eşleştirilmiş olan yeşil LED'ler bulunuyor. Kalp atışı sayısı yeşil LED'ler sayesinde ölçülüyor. Ayrıca kayışları çıkarmak için uç kısımlarda ufak düğmeler var, parmağınızın ucuyla dokunduğunuzda kayışları sağa veya sola çekerek yerlerinden çıkarabilirsiniz. Oldukça kolay. Bu arada saati bileğinize takmak en başta ters gelebilir ama alışırsınız.
Kasanın altındakiler
Dış kısımda neler olduğu belli birazda kasanın altında olan bitene bakalım. Saatin kalbi, beyni aslında her şeyi Apple S1 paket sistem (System in Package/SiP) çipi. Kısaca özetleyecek olursam Apple S1'de uygulama işlemcisi (Bildiğimiz CPU), GPU, bellek, depolama alanı, kablosuz bağlantı desteği, diğer işlemciler, sensörler hepsi bir arada bulunuyor. Bu yüzden paket sistem deniliyor.
+Sporda iyi bir yardımcı
+Sensörleri ile öne çıkan yetenekleri var
+Hafif yapısı ve başarılı tasarım
+Çağrılar ve mesajlaşmada kolaylık sağlıyor
-watchOS'nin şimdiki sürümü
-Fiyatı biraz daha uygun olabilirmiş
-Bazı zamanlar eşleştirilen iPhone'la iletişim yavaş olabiliyor